Digidexo.com

Fordelene av rødbete juice

Fordelene av rødbete juice


Saften av bete, ofte kalt rødbete juice, er en svært næringsrik tillegg til dietten. Høy i vitaminer og mineraler, har rødbete juice rekke helsemessige fordeler, blant annet kardiovaskulære fordeler og anti-kreft egenskaper. Rå mat tilhengere inkluderer rødbete juice i sine dietter for å hjelpe avgifte blodet og for å støtte lever-og nyrefunksjon. Rødbete juice er kjent for å være potente og er vanligvis kombinert med andre safter for å moderere virkningene.

Anti-kreft egenskaper

Bruken av rødbete juice eller revet rødbeter i behandling av kreft dateres tilbake til 1950-tallet. Ungarsk lege Alexander Ferenczi behandlet pasienter som lider av ulike typer kreft, for det meste ubrukelige. Han ga dem enten revet rødbeter eller rødbeter juice etter måltidene sine, og fant at deres svulster raskt forsvant.

Kardiovaskulære fordeler

Rødbete juice bidrar til å senke blodtrykket og er derfor nyttig i behandling av hjerte-og karsykdommer. Ifølge en studie publisert i mars 2008 utgaven av "Journal of Hypertension," når de nitrater som naturlig oppstår i rødbeter er inntatt, blir de omdannet til nitritt, noe som senker blodtrykket når det sirkulerer i blodet.

Avgiftning

Mange mennesker spiser rødbete juice for sine avgiftende egenskaper. Det var kjent i middelalderen som en kur for gulsott og dysenteri. I moderne alternativ medisin, er rødbeter og rødbete juice brukes til å støtte lever-og nyrefunksjon, bidrar til å fjerne giftstoffer og forbedre blodets rensefunksjoner.

Menstruasjons og menopausale symptomer

En annen fordel med å inkludere rødbete juice i dietten, er at det er kjent å bidra til å eliminere de mer alvorlige symptomer på menopause og av menstruasjonsforstyrrelser. Den bio-tilgjengelig jern og folat i rødbeter kan være en grunn for sin effekt i å ta opp menstruasjonsproblemer.