Digidexo.com

Er Sockeye Salmon en trygg fisk å spise?

Er Sockeye Salmon en trygg fisk å spise?


Sockeye laks er også kjent som den røde laks på grunn av sin unike lyse rødt og grønt legeme hode. Fisken tilbringer første halvdel av sitt liv i innsjøer før han flyttet til hav og sjø for andre halvår.

Beskrivelse

Voksen sockeye laks kan måle opp til 2,8 meter, og ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration, har en snittvekt på åtte pounds.

Fordeler

Sockeye laks har mange helsemessige fordeler når det spises. Laks er en god kilde til protein og omega-3 fettsyrer, som er viktig i en sunn hjerne og hjertet fungerer.

Mercury

Som alle fisk og skalldyr sockeye laks gjør inneholde en viss mengde kvikksølv som kan være skadelig for menneskekroppen. Men ifølge US Food & Drug Administration (FDA), det faller inn i gruppen av fisk med de laveste kvikksølvnivåer.

Grupper

Visse grupper av mennesker er anbefalt å begrense sitt inntak av sockeye laks til to måltider eller 12 oz per uke av FDA. Disse gruppene omfatter kvinner som er eller kan bli gravide, barn og eldre.

Anbefalinger

FDA anbefaler å spise sockeye laks som en del av et sunt kosthold, men at å spise store mengder av sockeye laks kan sette en person i fare for kvikksølvforgiftning.