Digidexo.com

Forskjellige typer tannregulering

Forskjellige typer tannregulering


Bukseseler flytte tennene i en ny stilling i munnen eller fikse en feiljustert bite. En kjeveortoped med innspill fra pasienten vil bestemme hva slags spenne nødvendig.

Faste eller flyttbare tannregulering

Et fast spenne forblir i munnen hele tiden, og kjeveortoped må fjerne det med en avtagbar spenne. Pasienten er i stand til å ta den ut etter behov.

Brak

En brakett er den delen av seler som festes til tannen på forsiden eller baksiden, eller brytes rundt hele tannen. En brakett er laget av metall eller keramikk, og kan være klar eller tannfarget.

Gummi Band

Strikker er tilgjengelig i en rekke farger for å feste til brakettene. Båndene koble øvre til nedre tennene, for å skape en opposisjon spenning og flytte tennene forsiktig.

Ledninger

Ledninger feste til brak og veilede omstillingen av tennene. Orthodontist vil sjekke ledninger ofte for å stramme eller løsne etter behov så lenge som ett til tre år.

Holdere

Når den faste eller flyttbare brace kommer ut, er en annen type spenne brukes, kalles en retainer. Det holder de nylig justert tennene fast i posisjon. Det er en flyttbar apparatet.