Digidexo.com

Alternativer til Lexapro

Lexapro (også kjent som escitalopram) er en anti-angst og anti-depressant reseptbelagte medisiner. Hvis du har brukt Cipralex og finne bivirkningene overveldende, eller hvis du har fått foreskrevet medisiner og er nysgjerrig på alternativer, vurdere andre resepter eller terapi.

Advarsler

Før du avslutter eventuelle medisiner, sørg for å konsultere med din lege eller psykiater. Ifølge drugs.com, kan brått slutte Lexapro forårsake alvorlige og ubehagelige bivirkninger. The Mayo Clinic rapporterer at folk som sluttet å ta Lexapro kan oppleve svimmelhet, kvalme, hudirritasjoner uten fysisk årsak, søvnproblemer og hodepine. Snakk med legen din om hva problemene du har med medisiner før du avslutter. Det kan være at du trenger en lavere eller høyere dose, at du trenger å justere matvaner, eller at du bør gjøre endringer i livsstil som trener oftere

Alternative medisiner

Lexapro er fra klassen av psykiatriske medisiner som kalles SSRI eller selektive serotonin reuptake inhibitors. Drugs.com tyder på at disse medikamentene øke nivåene av signalstoffet serotonin, et kjemikalie i hjernen som er assosiert med følelser av ro, trygghet og trivsel. Andre SSRI inkluderer Celexa, Paxil, Prozac og Zoloft. Hvis du har vanskeligheter på Cipralex, ved hjelp av et annet SSRI kan bidra til å lindre din depresjon eller angst uten Lexapro er bivirkninger.

Therapy

Ulike typer behandling har vist seg å være effektive i kampen mot noen av de mer alvorlige symptomer på depresjon og angst. Av de som vurderes, har kognitiv-atferdsterapi, psykodynamisk terapi og interpersonlig terapi blitt rapportert som mest hjelpsomme, ifølge helpguide.org.

Hver type terapi fokuserer på behandling av ulike uttrykk for depresjon. Kognitiv-atferdsterapi fokuserer på å hjelpe deg med å utvikle mestring og kvitte deg med negative og destruktive tankemønstre og atferd. Psykodynamisk terapi fokuserer de underliggende problemene av din depresjon eller angst, for eksempel tidligere traumatiske hendelser eller sosiale vansker. Interpersonlig terapi ser på å fremme sunne relasjoner og bygge et sterkt støtteapparat. Den type behandling du får vil avhenge av årsakene til depresjon eller angst, din generelle helse og dine personlige preferanser.