Digidexo.com

Hvordan måle Brillefatninger

Rammer kommer i mange størrelser og former, og det er viktig å sørge for at rammen passer deg ordentlig for å sikre at du får den beste mulige synet med linsene. I tillegg til rammestørrelse, må du ta hensyn til styrken på resept. Forstå ramme målinger hjelpe deg å velge den beste størrelse ramme for brillene dine.

Hvordan måle Brillefatninger

•  Bestem om du vil at rammen skal være mindre eller større enn din nåværende rammer, hvis du bruker briller, og hold den gamle rammen opp til potensielle nye rammer for å sammenligne.

Velg en rekke rammer som du liker, plukke ut minst fem eller seks, slik at du har en bedre sjanse til å finne en som passer deg ordentlig.

Se etter fire tall på innsiden av broen av rammen, som regel et sett av to tall adskilt med en x eller en liten firkant. Rammer måles i millimeter (mm). De to første tallene er objektiv størrelse (alt fra 36 mm til 58 mm) på, og den andre to er broen, som måler 14-24 mm.

Hold rammestørrelse mindre og mellomstore hvis du har en sterkere resept, vanligvis noe høyere enn en kule eller sylinder makt på 2,00 på den optiske resept. Små til mellomstore rammer ville være en objektiv måling under 50 mm.

Bruk en linjal med millimeter eller en optisk linjal for å måle objektiv bredde hvis tallene er gnidd av rammen. Linse bredde er det bredeste punktet på tvers av linsen, vanligvis fra den indre kanten av felgen målt fra øret side av rammen til den indre kanten av felgen ved nesen.

Bestem riktig tempel lengde --- den delen av rammen som går over ørene. Templer er også målt i millimeter, og vil variere fra 135 til trinn 150 i 5 mm. Tallet er stemplet på tempel eller kan måles med linjal.

Hint

  • Ikke mål i millimeter over hele bredden av rammen for å plukke fordi denne målingen er ikke nødvendig for bestilling av briller. Optikere bruker bare objektivet, bridge og tempel størrelse.