Digidexo.com

Hvordan er Glaukom Videre til barn?

Åpenvinkelglaukom er arvelig

Glaukom er faktisk en gruppe av sykdommer som påvirker øyet. Det oppstår når trykket inne i øyet øker. Hvis tilstanden ikke oppdages tidlig, kan den stigende press skade synsnerven og forårsake permanent blindhet. Inne i våre øyne, er væske kontinuerlig strømmer inn og ut av et lite kammer for å holde våre vev næret. Fluidet forlater kammeret ved et område som kalles "åpen vinkel," strømmer gjennom en type gitter som virker som et avløp. Noen ganger blir fluid bremser ned når man kommer til avløpet, å bygge opp og å forårsake trykk inne i øyet. Hvis dette trykket øker og skader synsnerven, åpen vinkel glaukom og visjon tap kan oppstå.

En av risikofaktorer for åpen vinkel glaukom, den vanligste formen, er en familie historie av sykdommen. Studerer normalt øye utvikling og gener som er i spill i øyets meshwork "drain" er å hjelpe forskere og leger avklare hva som går galt på et molekylært nivå når glaukom oppstår. Definere roller for disse genene viser hvor stiene blir forstyrret og dermed, bidrar til å øke den generelle forståelsen av alle former for glaukom.

Risikofaktorer for glaukom

Hvis det har vært tilfeller av glaukom i en persons familie, har han eller hun en 4-9 ganger høyere sjanse for å utvikle sykdommen enn noen som ikke gjør det. Det er flere andre faktorer som synes å indikere en høyere sjanse for å utvikle sykdommen, som vanligvis vises i midten av livet. De fleste av de faktorer som ikke er kontrollerbar, med én eller to unntak. Glaukom i afrikanske amerikanere har vist seg å være seks til åtte ganger mer vanlig enn hos kaukasiere. Latinamerikanere og asiater har en høyere forekomst av sykdommen enn de av hvit avstamming. Også folk som er 60 år eller eldre har høyere risiko for glaukom enn de som er yngre.

En annen risikofaktor som har blitt identifisert for glaukom er steroid bruk. En studie viste at folk som krever 14-35 puffs av et steroid inhalator å kontrollere astma hadde en 40 prosent høyere sjanse for å utvikle sykdommen. Hvis en person erfarer trauma på øyet, for eksempel en stump skade som kunne skade øyet dreneringssystemet, er sjansene for å utvikle glaukom økning.

Minimere glaukom i dine barn

Hvis du har en familiehistorie med glaukom, er det ingen benekter at barna er i en risikogruppe for å utvikle sykdommen. Den beste tilnærmingen til å minimere noens sjansene for å bli rammet er å ha regelmessige synsundersøkelser. En øyelege (øyelege) kan avgjøre om noen kan være i faresonen for glaukom ved å se etter en smal filtrering vinkel eller økt intraokulært trykk i øyet. Dette gjøres med et spesielt glaukom screening, noe som ofte vil detektere et problem før nerveskader oppstår. Andre viktige trinn for å minimere risiko for sykdommen inkluderer å unngå bruk av steroider, spesielt ved høye doser, og å ta forholdsregler mot skade øyet.