Digidexo.com

Akutt Behandling av glaukom

Grønn stær er en øyesykdom som vanligvis fremskritt over tid, forårsaker gradvis skade. Men noen ganger, visse typer skade på øyet resultere i en hurtig innsettende symptomer som kan true synet ditt.

Væske i Eye

Eye vev er næret av en tyktflytende væske som kalles kammervann. Denne væsken skyller over linsen i øyet før han ble reabsorbert av fremre ciliary blodåre.

Typer av glaukom

Glaucomas er preget av en unormal økning i trykk i øyet, noe som kan skade netthinnen og synsnerven. Vanligvis er trykkøkningen på grunn av en bremset drenering av vandig humor. I slike tilfeller er trykkoppbygging langsom og jevn. Noen ganger kan imidlertid traume eller kirurgi føre til en fullstendig blokkering, noe som resulterer i en akutt økning i trykket.

Symptomer

Den plutselige trykkøkning fører til intens smerte og bølger av kvalme, ledsaget av uskarpt syn. Disse symptomene kontrast med symptomene på en langsom oppbygging av trykk, som kan være fraværende inntil permanent skade på synsnerven har allerede skjedd.

Kirurgiske behandlinger

The National Eye Institute sier at dersom akutte glaukom streik, bør det vurderes en nødssituasjon, fordi synstap er overhengende --- noen ganger i løpet av dager. Laserkirurgi er vanligvis nødvendig for å fortsette i det minste delvis fluidstrømmen.

Medikamentelle behandlinger

Etter laser kirurgi, øyedråper eller muntlig medisiner kan tas for å bremse trykkoppbygging i øyet. I kombinasjon, kan disse medikamentene effektivt beskytte mot synstap.