Digidexo.com

Hvordan sjekke en barnets temperatur

Hvordan sjekke en barnets temperatur


Metoden du bruker til å ta barnets temperatur vil avhenge noe av hvilken type termometer du skal bruke. Hovedtypene av termometeret er enten en vanlig glass-termometer, en standard digitalt termometer eller et digitalt termometer øret. Digitale termometre har en tendens til å være mer pålitelig og nøyaktig, og mindre tilbøyelige til å bryte enn glass og kvikksølv slag. Det er også smokk termometer og termometere som leser temperaturen fra barnets panne.

Hvordan sjekke en barnets temperatur

•  Kontroller temperaturen rektalt. Dette er en av de mest nøyaktige måter å sjekke barnets temperatur og brukes vanligvis for barn opp til 3 måneder gammel. Bruk vaselin for å smøre ende av termometeret. Når barnet ligger på hans / hennes rygg og heve bena og sett termometeret ikke mer enn 1 cm.

Kontroller in-ear temperatur. For eldre barn og småbarn, in-ear temperaturen kan være den mest praktiske måten å ta temperaturen. Det bør bemerkes at dette ikke er den mest nøyaktige måte til å lese av temperaturen. Dersom barnet har en overdreven mengde ørevoks, bør et øre termometer ikke brukes. Hvert øre termometer fungerer annerledes, men de fleste inneholder engangsspisser som bør kastes etter hver bruk. Sett termometeret i barnets øre, tar seg ikke å nå trommehinnen.

Ta en underarm temperatur. Bruk en vanlig termometer, og plasser den i armhulen. Sørg for at den berører huden direkte og er ikke hindret av klær.

Ta en muntlig temperatur. Muntlige temperaturer tendens til å være mer nøyaktig enn øret og armhulen temperaturer. Smokk termometer kan være nyttige verktøy for å få en muntlig temperatur fra små barn. Eldre barn vil være i stand til å holde en standard termometer i munnen. Sørg for å vente til 15 minutter etter at barnet spiser eller drikker noe før du tar en muntlig temperatur.

Hint

  • Sørg for å lese instruksjonene som følger med termometer for å sikre at du bruker den riktig.