Digidexo.com

Tegn og symptomer på stress Sår

Stress magesår er områder av irritasjon på slimhinnen i magen og / eller duodenum (den første delen av tynntarmen festet til magesekken) som har blitt erodert eller spises bort av gastrisk syre eller juice. Deres navn gjenspeiler ikke hverdagens stress i det 21. århundre livet, men heller den fysiologiske stress forårsaket av traumer, alvorlig sykdom eller alvorlige brannskader andre steder på kroppen.

Typer

De to hovedtyper av stress magesår er Cushings og curling menn magesår, som hver er knyttet til bestemte typer av fysiologisk stress. Cushings sår er generelt sett i slimhinnen i magen og er sjelden funnet i tolvfingertarmen, mens det motsatte er tilfelle for Curling er sår. Cushing, ifølge en artikkel i april 2008 utgaven av den kinesiske Journal of traumatologi, er oftest diagnostisert hos pasienter som har hatt noen form for traumatisk hjerneskade. Curling er ses oftest hos personer som har vært utsatt for "brannskader, intrakranielle skader eller alvorlig personskade,» ifølge Mosby legebok.

Symptomer

Stress sår, spesielt i sine tidlige stadier, kan være asymptomatiske. Imidlertid, som omfanget av sårdannelse vokser, vil symptomene være lik de som oppleves av personer med vanlige peptisk ulcus. Disse symptomene kan omfatte en brennende smerte som kommer og går, tap av matlyst, blod i avføring og oppkast av blod. I motsetning til en magesår, er en stressmavesår mindre sannsynlig å vise et klart mønster av reaksjon på mat. Mens du spiser vanligvis letter smerten av en vanlig magesår, vil det ikke nødvendigvis gjøre det i en stress sår.

Betraktninger

Fordi stress magesår er forårsaket av fysiologisk stress fra traumatisk skade eller alvorlig sykdom, er det viktig for leger å ta skritt for å beskytte sine pasienter fra trusselen om dette ytterligere komplikasjon. I mange tilfeller kan pasienter være i posisjon til å beskytte seg mot stress magesår på grunn av alvorlighetsgraden av skaden eller sykdommen.

Teorier

Selv om stress-sår nesten alltid forekomme hos pasienter som har lidd alvorlig sykdom eller en alvorlig skade, selve mekanismen som forårsaker disse magesår er ikke endelig fant frem. Men å skrive i oktober 2004 utgaven av Critical Care Medicine, Ryan J. Daley sa at en avstemning av kritiske omsorg leger viste at omtrent 60 prosent av dem mener iskemi - en utilstrekkelig blodstrømmen - til GI-systemet var hoved årsak til stress magesår.

Behandling

Acid undertrykkelse terapi er behandling av valget for dem i fare av stress magesår. I en artikkel skrevet for Pharmacy Times rapporterte Antony Q. Pham, en operasjon / transplantasjon klinisk farmasøyt på Ronald Reagan UCLA Medical Center i Los Angeles, syredempende medisiner har ført til en kraftig reduksjon i forekomsten av blødning som følge av stresset magesår. Pham sa risikoen for slike blødninger hadde falt fra om lag 20 til 30 prosent for 25 år siden til 2 til 14 prosent i dag.