Digidexo.com

Slik unngår Falls for slagpasienter

Slik unngår Falls for slagpasienter


Forebygging av fallulykker er viktig for alle. Det spiller ingen rolle hvor i form en person er i sine yngre år, mengden av fall øke som en person aldre. Eldre voksne som opplever et fall har en større sjanse for å bryte et bein enn en yngre person. Deres reaksjon Tiden er tregere, slik at de ikke klarer å stoppe fallet eller ta seg selv på vei ned. Falls er enda mer vanlig hos personer som har hatt slag. Selv en mindre hjerneslag kan påvirke en persons balanse og stabilitet. Den gode nyheten er at det finnes måter å forebygge fall for slagpasienter.

Bruksanvisning

•  Har pasienten bruke en rullator eller en stokk for å hjelpe dem. En stokk eller rullator kan støtte slagpasient hvis de snubler i som de går. Slagpasienter faller mindre hvis de går med disse hjelpemidlene.

Fjern alle tepper og andre hindringer fra gangstier. Tepper kan være svært farlig for slagpasienter som bruker en rullator eller stokk. Rullator kan ikke fjerne teppet helt, og teppet kan gjeng opp og forårsake slagpasienter til å falle. Andre gjenstander som hunden leker eller ledninger bør flyttes ut av veien slik at pasienten ikke snuble og snuble i dem.

Har slagpasient sitte i møbler som er høyere opp fra bakken. Møbler lavt til bakken kan være vanskelig å komme ut av. Et godt stykke møbler for en slagpasient ville være en høyere stol med armene. Armene kan hjelpe personen som de står.

Installer sikkerhets eller grip barer på badet. Badet er en farlig plass for alle, spesielt slagpasienter. Installer en grab bar i dusjen eller badekaret for å hjelpe pasienten som de får inn og ut. Sett en benk i dusjen eller badekar slik at pasienten kan sitte ned som de vasker seg.

Plasser et rekkverk enhet ved siden av toalettet og ved siden av sengen. Pasienten vil ha mer stabilitet med rekkverk som de sitte ned og stå opp.

Sett opp en fysisk terapi program for slagpasient. Det er viktig å styrke musklene etter et slag, slik at pasienten kan gjenvinne en viss kontroll og bli sterkere. Trene vil bidra til å forbedre sin balanse, og gjøre det lettere å unngå fall.