Digidexo.com

Urter som hjelper under overgangsalder

Menopause er en betydningsfull tid i en kvinnes liv. Det bringer også ubehag og symptomer som hetetokter og humørsvingninger, noe som kan forstyrre helse og hverdagsliv. Mange kvinner har funnet lindring fra vanlige symptomer menopause hjelp urte kosttilskudd.

Urter som Calm hetetokter

Nattlysolje er en effektiv urt å bruke i overgangsalderen. Det fungerer som et beroligende middel og en vanndrivende, og det hjelper rolige hetetokter. Det er også viktig for produksjon av østrogen. En urte supplement med lignende egenskaper er solbær frø olje.
I tillegg Dong Quai og gotu kola er asiatiske urter som brukes for å lindre hetetokter. Kamille eller Valerian rot, enten te eller ekstrakt form, kan inntas før sengetid for å hjelpe deg å sove hvis hetetokter er avbryte dine netter.

Urter som fremmer østrogenproduksjonen

Foruten nattlysolje, andre urter som fremmer østrogenproduksjonen er rødkløver, klaseormedrue, anis eller fennikel frø, lakris, bringebær, salvie, sarsaparilla, squawvine og wild yam rot. Noen av disse kan legges til kosthold hvis du foretrekker ikke å ta urteekstrakter.
Sibirsk ginseng, ofte funnet i flytende supplement form, er en annen østrogen booster. Det bidrar til å øke energi for å bekjempe depresjon og humørsvingninger som oppstår når østrogennivået svinge.

Urter som forhindrer Osteoporose

Under overgangsalderen, synker østrogenproduksjonen. Østrogen er nødvendig for beindannelse. Det er viktig at kvinner som får tilstrekkelig kalsium for å forhindre angrep av osteoporose. Visse urter kan øke kalsiumnivået inkludert amaranth, chickweed, brennesle og urte greener løvetann, tang og brønnkarse.

Urter som fremmer Seksuell Drive

Mange kvinner rapporterer en nedgang i seksuell nytelse og problemer med vaginal tørrhet i overgangsalderen. Gotu kola og dong quai hjelpe lindre tørrhet og depresjon, som begge årsaken avtar i den seksuelle stasjonen. Urten damiana er rapportert å bidra til å øke seksuell nytelse også.
Å hjelpe vaginal tørrhet, lage en pasta med aloe vera gel og glatte alm pulver. Dette lim kan påføres på den tørre sonen, og hensatt natten over. Aloe vera gel kan brukes før samleie.