Digidexo.com

Puste øvelser hjemme

Puste øvelser hjemme


Hvordan du puster kan påvirke ditt humør, mental årvåkenhet, oksygenkapasitet og generell helse. Du kan miste opptil 20 prosent av oksygen tilgjengelighet med normal aldring, og utilbørlig puste påvirker helsen din. Et liv med grunne pust kan også føre til postural ubehag eller muligens sykdom. Det er mange pusteøvelser du kan gjøre for å fremme avspenning, bedre pustekapasitet og stimulere sansene dine. Disse kan alt gjøres i komforten av ditt eget hjem.

Belly Breath

Magen pusten er en naturlig form for puste at babyer gjør instinktivt, men det blir ofte glemt som andre pustevaner ta over. For å utføre magen åndedrag, sitte komfortabelt med rett rygg eller legg deg ned på ryggen. Nøkkelen er å være komfortabel. Forsiktig plassere hender håndflatene ned på magen under ribbeina med fingrene nesten rørende. Sakte pust inn og utvide magen forsiktig i hendene som en ballong. Når du puster ut, la magen tømmes tilbake mot ryggraden. Gjør innhalere og puster sakte og like lang. Gjenta prosessen i tre til fem minutter.

Tre Part Breathing

Tre del pusting er en yoga puste for meditasjon og jording. Du kan gjøre det enten sitter eller ligger på ryggen. Start med en pust som gjør magen din ekspandere som den første delen. Neste fortsette inhalerer og bringe luft inn i brystkassen for den andre delen. Til slutt, fortsetter innhalere og bringe pust i ditt bryst som den tredje delen. Etter inhalasjon fra magen til brystkassen til brystet, sakte puster defla alle tre områder.

Bellows Breath

Denne typen pusting er for å øke energi og årvåkenhet. Sitt ned komfortabelt. Fokus på inhaling og exhaling raskt gjennom nesen. Takten er rask og begge deler av pusten bør være lik i varighet. Gjør flere runder med belg pust og deretter gå tilbake til normal pusting. Dr. Andrew Weil, en alternativ medisin ekspert, anbefaler å gjøre dette puste i 15 sekunder eller mindre før du har erfaring på det. Deretter kan du legge til mer tid i små trinn (fem sekunder).

Straw Breathing

Straw pusting er anbefalt av Authentic Breathing Resources LLC for å bedre pusteteknikk og kapasitet. Du trenger en liten dråpen for denne øvelsen med en åpning som ikke er for bred. Hold forsiktig halm med en hånd og ta en normal pust gjennom nesen. Sett halm til munnen og være sikker på at det er stikker rett ut fra dine lepper og peker ikke opp eller ned. Begynn å puster gjennom sugerør, men deretter ta halm bort og avslutt pust ut gjennom nesen med munnen lukket. Gjør flere åndedrag uten halm. Prøv deretter halm puste igjen. Komplett flere runder alternerende halm og normal pusting.