Digidexo.com

Hva er behandlingen for Tonsil kreft?

Mandel kreft refererer til kreft som kommer i mandlene, den bløte ganen, bunnen av tungen, eller bakre svelg veggen. Ca 8000 nye tilfeller av hals kreft, inkludert mandel kreft, er diagnostisert årlig. De forekommer oftere hos menn enn hos kvinner, og røykere utvikler mandel kreft oftere enn ikke-røykere. Behandlingen inkluderer vanligvis kirurgi, stråling og kjemoterapi i en kombinasjon.

Kirurgi

Kirurgi er brukt for kreft som er lokale for mandlene eller mandlene og nærliggende lymfeknuter. De tonsil kan fjernes, og dersom kreft var meget liten, kan det være tilstrekkelig for å kurere kreft. I mer avanserte tilfeller kan lymfeknuter må fjernes eller kirurgi kan være nødvendig å være ledsaget av kjemoterapi og stråling. Vanligvis kan en laser anvendes for å fjerne kreften gjennom munnen, men lymfeknute fjerning må utføres av et innsnitt i halsen.

Stråling

Stråling innebærer bruk av høyenergetiske røntgenstråler for å drepe kreftceller. Stråling kan bidra til å drepe kreftceller som ikke kan fjernes ved operasjon, og kan arbeide i forbindelse med kjemoterapi. Stråling kan også bidra til å drepe nok kreftceller for å unngå radikal kirurgi, med tilhørende komplikasjoner av tap av tale og svelge, og skjemmende.

Kjemoterapi

Kjemoterapi gis vanligvis intravenøst ​​for tonsil kreft, noe som betyr at det injiseres inn i en blodåre og reiser gjennom blodet. Den kan brukes i forbindelse med kirurgi og strålebehandling for å hjelpe til å fjerne alle kreftceller fra kroppen, eller å drepe et tilstrekkelig mengde av kreftceller til å gjøre vellykket operasjon mulig.

Rekonstruktiv kirurgi

Avhengig av den grad av operasjonen som kreves for å fjerne kreftceller, kan rekonstruktiv kirurgi være nødvendig i halsen eller strupen. Rekonstruktiv kirurgi, samtidig med eller etter den innledende prosedyren, kan bidra til å bevare normal bruk av munnen, samt bidra til å opprettholde et normalt utseende.

Rehabilitering

Etter operasjonen, kan tale terapi være nødvendig å hjelpe en pasient lære å snakke normalt igjen. Avhengig av omfanget av operasjonen, kan pasienten også kreve kirurgi for å bistå i å lære hvordan å svelge, og de kan kreve hjelp til en kostholdsekspert for å bidra til å identifisere et sunt og næringsrikt kosthold som de er i stand til å spise med sine begrensede munnen funksjonalitet.