Digidexo.com

Tester for en Stroke

Et hjerneslag er en medisinsk nødsituasjon der blodet slutter å strømme til en bestemt del av hjernen på grunn av en blødning (hemoragisk slag) eller en blodpropp i et blodkar (hjerneinfarkt). Permanent hjerneskade kan oppstå på grunn av mangel på oksygen; Derfor er det viktig å erkjenne slag og umiddelbart starte behandlingen. The American Heart Association sier at hjerneslag er den tredje største dødsårsaken i USA (etter hjertesykdommer og kreft) og den største bidragsyteren til alvorlig, langvarig uførhet. Det finnes flere tester for hjerneslag.

Nevrologisk eksamen

Når en person har et slag, kan den ene siden av kroppen hans plutselig gå nummen eller føler deg svak, noe som gjør det vanskelig å gå. Hans tale kan bli utydelig, kan han ha problemer med å se, og han kan være forvirret. Han trenger legehjelp umiddelbart. I akuttmottaket, utfører en lege en nevrologisk undersøkelse for å sjekke funksjonsevne av bestemte deler av hjernen. Hvert spørsmål vurderer, blant annet hukommelse, visjon og styrke. En lege kan finne ut hvilken del av hjernen blir påvirket av å se på områder av testen der personen ikke gjøre det bra.

CT / CAT Scan

Ved mistanke om hjerneslag, en CT scan (eller CAT scan - datastyrt aksial tomographic scan) av hodet er gjort med en gang. En CT bruker røntgenbilder for å lage bilder av de interne strukturer i hodet. Eksamen tar ca 10 minutter, fører lite ubehag og krever ingen spesielle forberedelser. Bildene tillate leger å bestemme hvorvidt nevrologiske symptomer er et resultat av slag eller hjernetumor. I det tidligere, hjelper en CT identifisere typen slag (iskemisk versus hemoragisk) som er tilstede.

MR

Magnetic resonance imaging (MRI), som bruker magnetiske felt for å se for hjernen og ryggmargen, er langt bedre enn CT når det kommer til detaljer. Hvis CT scan bekrefter slag, er en MR gjort nesten umiddelbart for å samle ytterligere informasjon om personens tilstand. Det kan oppdage blødninger, aneurismer (utbuling av blodåre i hjernen) og andre abnormiteter i hjernen og ryggmargen. En MR tar omtrent en time å utføre og krever ikke spesielle forberedelser annet enn å fjerne all metall (smykker).

Andre tester

Andre tester er ikke så presserende som CT eller MR, og kan gjøres en gang etter at personen viser symptomer på slag. Den elektroencefalogram (EEG), som registrerer elektrisk aktivitet i hjernen, sjekker for anfall. En Doppler ultralyd av halspulsårene (arteriene i nakken som går til hjernen) avgjør om det er blokkering. Blod kan også bli trukket for å utelukke andre årsaker til slag-lignende symptomer, som for eksempel infeksjon, overdose og hjernesvulst.

Tid er Essence

Et slag trenger å bli diagnostisert så snart som mulig etter symptomer slik behandling kan initieres. Med slag, er timing alt; det kan bety forskjellen mellom mild funksjonshemming og alvorlig dysfunksjon.