Digidexo.com

Endodontist Prosedyrer

Grunnleggende

En endodontist spesialisert på å gi pasienter med rotfylling. Den praktiserende tannlege arbeider med innsiden av tennene; endo er gresk for innsiden, og odont er gresk for tann. Når massen på innsiden av en tann blir skadet eller infisert, er endodontisk behandling som kreves for å behandle området. Root skaden er et resultat av tannråte, sprukket eller ødelagte tenner og mange tannbehandling forårsaker svekkelse av det ytre laget av tannemaljen. En tannpine resultater en gang området blir betent. Ubehandlet infeksjon kan føre til en byll, feber eller blod infeksjoner. En endodontist fjerner den infiserte papirmasse ved å bore ut kjernen av tannen. Hulrommet er erstattet med fyllstoff, og vanligvis en krone.

Triggere

Pasienter kan erkjenne behovet for endodontisk behandling når vedvarende smerte oppstår, og området blir følsomme for kulde og varme. Tannen kan bli misfarget eller begynne drenering i lymfeknutene. Interiør hulrom ofte blir fanget på X-ray, fordi pasienten kan føle ingen symptomer. Når tannstrukturen under tannkjøtt er for svak til å støtte rekonstruksjon, er et metall stolpe settes inn for å holde den nye kronen. Noen av de opprinnelige tann er beholdt for å bidra til å støtte og vedlikeholde kjeven tyggeevne.

Behandling

De fleste tannleger også få opplæring som endodontists, selv om noen har spesialisert seg på behandling av rotfyllinger terapi og motta henvisninger fra de med generelle tannbehandling praksis. Ofte endodontists vil behandle infeksjonen med en runde med antibiotika for en uke til ti dager før boring tannen. Lokal anestesi numbs munnen, så lite smerte skal kjennes under boringen. Når roten nerve er fjernet sammen med overflødig masse, bør en pasient aldri føle smerte i det området på nytt. Fyllstoffet er sementert i hulrommet for å sikre den. En midlertidig fylling er plassert over åpningen inntil pasienten legger til rette for en permanent krone kan festes. Når en rotfylling er fullført, kan tannen ikke benyttes til å tygge inntil en permanent kronen er på plass. En krone eller hetten over tannen virker på samme måte som en vanlig tann å følge prosedyren.

Kostnader

Root kanalene kan være dyrt og er vanligvis dekket på 50 prosent på de fleste dental forsikring planer. En komplett restaurering med root behandling og krone kan kjøre mellom $ 1500 og $ 3000. Vanligvis tannleger foretrekker å utføre endodontisk behandling i stedet for å trekke ut tannen for å hindre de andre tennene ikke flytter seg, skape større problemer i fremtiden. Implantater, broer og andre fyllstoffer for tapte tenner kan ende opp med å bli mye dyrere i det lange løp, som er en grunn til å følge dental råd og spare en tann når det er mulig.