Digidexo.com

Hvordan diagnostisere hypofyse Diabetes insipidus

Hypofysen diabetes insipidus (DI), også kalt sentrale eller nevrogen DI, er en tilstand der hypofysen har blitt skadet på noen måte, og kroppen din avtaler kan ikke regulere hvordan med væsker. Vann som normalt ville bo i kroppen utskilles gjennom urinering - en mye høyere effekt av vannlating enn normalt. Personer som har hypofysen DI er ofte veldig tørst, kan miste vekt enkelt på grunn av overdreven vannlating, og kan få opp flere ganger i natt for å bruke badet. En rekke diagnostiske tester kan bli brukt for å identifisere diabetes insipidus.

Hvordan diagnostisere hypofyse Diabetes insipidus

•  Hold en journal av dine symptomer hvis du har brukt på badet mer enn vanlig. Posten når du sist drakk væske, hvor mye du drakk og når du urinerte. Ta med notatene til legen din slik at han kan sammenligne dem til sin diagnostisk testing.

Send til en urinalysis test som det første skrittet mot å diagnostisere sentral diabetes insipidus. Personer som har DI tendens til å produsere urin som har forholdsmessig mer vann enn avfallsprodukter. Testing av urin for å bestemme dens konsentrasjon kan føre til en bekreftelse på DI.

Ta en vannmangel test i et forsøk på å diagnostisere hypofysen DI. Ikke drikk noe i to til tre timer før testen. Legen din vil måle hvor mye urin du produserer, hvor mye du veier, og måle hormoner som finnes i kroppen din, prøver å knytte funnene til forhold som tilsier at du kan ha DI.

gjennomgå en MR (magnetisk resonans) av hjernen slik at din hypofysen aktivitet vil bli avslørt. Denne typen test vil vise om du har en betennelse eller annen hypofysen lidelse som forstyrrer hormon lagring, en av de vanligste årsakene til nevrogen diabetes insipidus.

Finn ut om du har en type DI som går i familier ved å gjennomgå genetisk testing. Enkle blodprøver, sammen med familien din medisinske historie, kan føre til en diagnose av arvelige former av hypofysen DI.