Digidexo.com

Bruk av nikotinamid

Nikotinamid er en del av B-vitamin kompleks. Sammen med nikotinsyre (niacin), gjør nikotinamid opp vitamin B3. Det er vannløselig og finnes naturlig i kilder som animalske produkter, belgfrukter og korn består av hele korn. Nikotinamid er en viktig forbindelse for menneskets metabolisme, men har også mange andre viktige bruksområder.

Skin Therapy

Nicotinamide Zcf er en oral dose nikotinamid ofte foreskrevet for å behandle akne. Det er også svært nyttig i behandling av andre hudsykdommer som presenterer med mild rødhet, hevelse eller irritasjon. Nikotinamid kan også være foreskrevet for å motvirke den niacin mangel kalles pellagra. Oral nikotinamid er ikke anbefalt for gravide.

Andre menneske bruksområder

Nikotinamid er en viktig bio-molekyl som ofte virker som et koenzym eller cosubstrate i metabolske reaksjoner. Ofte brukt i kosmetikk, er nikotinamid en god hud og hår conditioner. Nikotinamid kan bli funnet som et tilsetningsstoff i matvarer som korn måltid, Farina, ris og makaroni og nudler, og som en direkte ingrediens i baby formel.

Andre bruksområder

Nikotinamid kan også brukes som en ingrediens i nonconsumables. Det er en vanlig bestanddel av husholdningsløsemidler, rengjøringsmidler og maling. I tillegg er nikotinamid et additiv noen ganger brukt for plantevernmidler på avlinger. Ifølge en rapport fra Environmental Protection Agency (EPA), kan ikke mer enn 0,5 prosent av formelen for plantevernmidler være nikotinamid.