Digidexo.com

Hva er Bentonitt Clay brukes til?

Bentonitt er en type leire bestående hovedsakelig av montmorillonitt eller andre mineraler smektitt. Avledet fra vulkansk aske, bentonitt to store kommersielle varianter er natrium bentonitt og kalsiumbentonitt. Natriumbentonitt er absorberende og lett sveller i nærvær av vann. Kalsiumbentonitt struktur, på den annen side ikke tillater den til å ekspandere når væske tilsettes. Begge typer av bentonitt er effektive bindemidler.

Historie

Tidlig bruk av bentonitt inkludert bruke det på huden eller konsumere det til medisinske formål. Bentonitt fått sitt navn fra Benton Shale, en sekretær geologisk formasjon der Wilbur Knight funnet forekomster av leire på slutten av 1800-tallet. Etter hvert som nye bruksområder for bentonitt utviklet, økt bentonitt gruvedrift for å møte kommersielle, industrielle og medisinsk etterspørsel. Mange land utvinne og produsere bentonitt, inkludert Hellas, Frankrike, Afrika og Australia. Prinsippet produsent av leire i USA er Wyoming, der natrium bentonitt dominerer.

Drilling Fluid

På grunn av sin evne til å ekspandere, spiller natriumbentonitt en viktig rolle i olje- og gassboreindustrien. Borere pumpe en oppslemming av bentonitt, vann og andre additiver ned gjennom borestrengen. Fluidet stiger tilbake opp langs utsiden av borestrengen, som bærer borkaks (jord og knust stein) med den. Bindingen av bentonitt til borekaks hjelpemidler i fjerning av dette rusk. Hevelsen natur natriumbentonitt viser seg nyttig i tetting av hull for å unngå bore hull brister og sigevann.

Iron Ore pelleterer

De fleste jernmalm som produseres i USA blir bearbeidet til jernmalmpellets. Etter å ha blitt knust til pulver, orene går gjennom flere mekaniske prosesser for å eliminere forskjellige mineraler og andre avfallsmaterialer, og etterlater en konsentrasjon av jernmineralstøv. Tilsetning av natriumbentonitt til jernmineralstøv sammen med vann kan bentonitten til å binde med jern mineralstøv for å danne faste jernpellets. Etter risting og avfyring, pelletene er klare til bruk i stålproduksjonen.

Støperi bruksområder

Støperier bruke bentonitt som en bonding materiale i sanden støpeprosessen. Bentonitt obligasjoner sandpartikler sammen for å danne termisk stabile former for smeltet jern, stål, kobber, aluminium og messing. Natriumbentonitt er det foretrukne bindemiddel for anvendelse ved liming av metaller og støpesanden, selv om kalsiumbentonitten forbedrer støpesand sin flytbarhet, og tallene i fremstillingen av ikke-jernholdige listverk. Støperier ansette også natriumbentonitt å rense urenheter fra smeltet metall før strømme dem.

Medisin

Bentonitt fungerer både som fyllstoff og en aktiv ingrediens i medisiner og produkter til personlig pleie. Det er en viktig komponent i kremer, lotion, komprimerer og aktuelle anti-irritanter. Bentonitt eiendommer som et bindemiddel gjør det til en potent motgift for heavy metal forgiftning. Alternativ helse utøvere bruker leire som en fordøyelse hjelpemiddel for å forbedre eliminering, for å lindre irritabel tarm syndrom og Crohns symptomer, for avrusning og å behandle akne. Ifølge forskere Steven M. Lipson og G. Stotzky, bentonitt har evnen til å absorbere patogene virus og andre giftstoffer fra innsiden av legemet (Canadian Journal of Microbiology, vol. 31, 1985, s. 50 til -53).

Clarifying Agent

Bentonitt er bindende og absorberende egenskaper gjør det til et utmerket klaringsmiddel for væsker, inkludert vin, vann, juice, matolje, øl og honning. Når tilsatt til disse væsker, absorberer bentonitt og koagulerer med urenheter slik som proteiner, faststoffer og tanniner slik at de lett kan filtreres og fjernes.

Andre bruksområder

Blant sine mange andre programmer, er bentonitt en vanlig fugemasse for dammer, laguner, grøfter og dammer, samt et deponi liner materiale som holder giftstoffer og avfall fra utlekking til jord. Den brukes i behandling av avløpsvann, som dyrefôr supplement, som en absorbent i pet kullet, og som ingrediens i kosmetikk, vaskemidler, rensemidler, fargestifter og papir.