Digidexo.com

Hva er årsakene til tilbaketrukket Rotator Cuff Tear?

Hva er årsakene til tilbaketrukket Rotator Cuff Tear?


Det er ikke mange alternativer for behandling når det er tilbaketrekking etter en fullstendig rive av Rotator cuff. Tilbaketrekkingen oppstår når det er et brudd på en av de rotatorcuff sener i skulderen etterfulgt av forkorting av muskelen.

Definisjon

Muskler og sener som utgjør rotator cuff siden den støtter skulderleddet er under konstant spenning. Derfor, når et fullstendig rive av én eller flere av dem forekommer, vil muskelen en tendens til å trekke seg tilbake (få kortere) som skaper en åpenbar plass mellom enden av muskelen og benet. Dette er hva som er kjent som en sammentrukket rive.

Identifikasjon

Som vi alder, kan våre rotator cuff sener har en større tendens til å rive fordi det er områder av sener med lav blodtilførsel. Blodforsyningen er en viktig ingrediens som hjelper vev i kroppen reparere seg selv, og mangel på blodtilførsel kan gjøre rotator cuff utsatt for slitasje som vi går gjennom livet. Rotator cuff tårer er mer vanlig hos voksne som er 40 år gammel og eldre.

Betraktninger

Med muskler og sener i rotator cuff allerede bryte ned med alderen, blir vi mer utsatt for skader. Skader i rotatorcuffen er vanlig blant idrettsutøvere som bruker en stort sett overhand bevegelse, som baseball mugger og tennisspillere, som at bevegelse har en tendens til å legge press på skulderen. Andre vanlige daglige aktiviteter, som for eksempel vaske vinduer eller nå for elementer som er lagret høyt på hyller, kan være like stor av et bidrag til degenerering av muskler og sener i rotator cuff gjennom overforbruk.

Årsaker

Når naturen har tatt sin gang og svekket rotator cuff, mange typer kraft som utøves på skulderleddet kan føre til at muskler og sener til å rive og føre til tilbaketrekking. Et fall på skulderen er en vanlig årsak, som er å løfte tunge gjenstander.

Mennesker i fare

Den typiske pasienten er en person som er eldre enn 40, og som har pådratt seg noen problemer med skulderen i det siste. Så, litt kraft som utøves på rotator cuff fører til en tåre. Det er nok av saker med yngre mennesker også, ofte knyttet til idrett eller andre belastningsskader.

Interessant Fact

Smerte er et vanlig symptom på rotator cuff skader og vil nesten helt sikkert være til stede med en tilbaketrukket tåre, men forskere ved Mayo Clinic anslår at så mange som 40 prosent av befolkningen lider av en slags mild rotator cuff tåre og mange gjør det ikke selv skjønner det.