Digidexo.com

Varicose Vein Behandlinger

Åreknuter er blå eller mørk lilla vener som kan synes å være hoven eller Bulgaria på overflaten av huden. Disse årer er ofte funnet på ryggen av bena, men kan også vises på andre deler av kroppen. Mens disse venene sjelden føre til alvorlige medisinske problemer, kan de forårsake ubehag involverer verkende ben eller en brennende, bankende følelse. Åreknuter kan også behandles av kosmetiske grunner som mange mennesker finner dem å være skjemmende.

Betydning

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, åreknuter er en tilstand funnet oftere hos kvinner, og vil påvirke halvparten av alle mennesker over en alder av 50. Åreknuter kan bli smertefullt og skjemmende, noe som får pasienter til å gjennomgå behandling for å fjerne dem.

Skleroterapi

Ifølge American Academy of Dermatology, har skleroterapi blitt brukt til å behandle skjemmende åreknuter i mer enn 100 år. Legen bruker en svært tynn nål til å injisere en løsning i varicose vein. Denne løsningen blir tykkere veggene i venen og forårsake venen for til slutt å forsegle lukket. Når venen er blitt lukket, vil den bli eliminert av kroppen. Flere behandlinger kan være nødvendig inntil venen har helt forsvunnet.

Ambulerende phlebectomy

Dette kirurgisk behandling av åreknuter er ofte utført på yngre pasienter som har årer er for tykk og sterk til å bli behandlet med skleroterapi. Ambulerende phlebectomy kan også utføres for å fjerne åreknuter fra stammen av kroppen. Før kirurgi, åreknuter skissert med en spesiell penn. Pasienten blir deretter gitt tumescent anestesi som vil føre det behandlede område for å svelle i tilsetning til lammende området. Hudlege vil deretter foreta en serie av små snitt for å kirurgisk fjerne venen. Masker er vanligvis ikke nødvendig med mindre varicose vein er svært store. Denne prosedyren varer fra 30 til 60 minutter, og pasienten blir oppfordret til å gå umiddelbart etter en kompresjonsbandasje eller strømpe har blitt påført.

Laser Treatment

Laser behandling består av en laserfiber som blir satt inn i åreknuter. Fiberen blir deretter langsomt trukket tilbake, mens energien fra laseren vandrer gjennom fiberen forårsaker veggene av åreknuter for å kollapse. Pasienten må gjennomgå flere behandlinger før varicose vein har blitt eliminert. Hele fremgangsmåten kan utføres i løpet av mindre enn en time med selve behandlingen som varer 10 til 15 minutter. Prosedyren kan gjentas for hver en til to måneder inntil de ønskede resultater har blitt oppnådd.

Recovery

Et sykehusopphold er ikke nødvendig for noen av behandlingene for åreknuter. De fleste pasienter vil kunne gå tilbake til arbeidet så snart som neste dag etter sin prosedyre. Pasienter må endre noen dressing på det berørte området for å unngå smitte, og kan bli pålagt å bære en kompresjonsstrømpe eller bandasje i flere uker. De som fikk laserbehandling bør passe på å beskytte det behandlede området fra solen i to uker etter behandling som soleksponering kan skape mørke flekker på huden.