Digidexo.com

Hva er årsakene til Hair Mørk Facial?

Å ha en overdreven mengde mørke hår i ansiktet kalles hirsutisme, og det kan føre til at du føler deg flau og sjenert om utseende, spesielt hvis du er kvinne. Selv mørkt ansiktshår kan være et symptom på visse sykdommer, er det en treatable tilstand og er ikke skadelig for helsen din. Ifølge Mayo Clinic og American Academy of Family Physicians, årsakene til mørkt ansiktshår omfatte visse hormonsykdommer og andre underliggende sykdommer.

Family History

Hvis nære slektninger som foreldre eller søsken hadde overdreven kropp og ansiktshår, kan du også utvikle uønsket hår i ansiktet ditt.

Steroider

Hvis du bruker syntetiske steroider, spesielt kortison og prednison, kan du utvikle bivirkninger som mørk ansiktshår.

Hormone terapi

Tar hormon terapi som inneholder testosteron kan føre til vekst av mørke hår i ansiktet ditt, spesielt hvis du er kvinne.

Medisiner

Medisiner for behandling av endometriose, ufruktbarhet og leddgikt kan føre til vekst av mørk ansiktshår samt uønsket hår på andre deler av kroppen din.

PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kan føre til at du utvikler mørkt hår i ansiktet ditt, sammen med andre symptomer som uregelmessige menstruasjonssykluser og akne.

Kreft

Kreftsvulster på eggstokkene, testiklene eller binyrene kan føre til vekst av mørke hår i ansiktet som følge av hormonelle ubalanser.