Digidexo.com

Hvorfor Peroxide boble på sår?

Hvorfor Peroxide boble på sår?


Hydrogen peroxide koster $ 1,00 eller mindre hos detalj apotek eller dagligvarebutikk. Den kommer i en mørk brun flaske for å beskytte den mot lys, som lett kan bryte ned molekylene. Den kjemiske formel er H2O2, som er svært lik den for vann (H2O), bortsett fra at den har en mer oksygenatom enn vann. Det er generelt tilgjengelig i en 3 prosent løsning - 97 prosent vann, og 3 prosent hydrogenperoksyd.

Hydrogenperoksid Bubbles

Hydrogenperoksid er en forbindelse som lett brytes ned til vann og hydrogen (H2O og O). Når oksygen blir frigjort, er den i form av frie oksygenradikaler. Det betyr at oksygenatomer med en negativ ladning. Dette er meget reaktiv, og en kjemisk reaksjon som kalles oksydasjon finner sted. Denne prosessen refererer til oksygenradikaler 'kombinere med andre stoffer for å bryte ned molekylene. Når dette skjer, blir frigjort oksygen. Dette bevirker at skumming eller bobling av reaksjonen.

Hydrogen peroxide dreper bakterier ved oksidasjon, noe som gjør at bakteriene brytes ned og blir ufarlig. Oksidasjon gjør proteinmolekyler bryte fra hverandre og denaturere slik at de ikke lenger fungerer.

Killing Bakterier

Hydrogen peroxide bruker to metoder for å drepe bakterier: oksygen frie radikaler og oksygentilførsel. De frie radikaler som bryter ned celleveggene av mikrober. Etter å opprettholde nok skade, cellene dør. Men det er ikke bakteriene som gjør hydrogen peroxide boble. Det er et stoff som heter katalase. Hvis hydrogenperoksyd er igjen alene, bryter det langsomt ned i vann og taper oksygen. Men katalase, som er tilstede i blodet og i kroppens celler, øker hastigheten på denne reaksjon. Større mengder av oksygen blir frigitt, og som fører til at boblingen. Oksygen er giftig i høye konsentrasjoner i enkelte bakterier. Så, oksygen-skum i såret som det er oversvømmet med vann. Oksygenet frigjøres raskt.

Katalase

Katalase reagerer med hydrogen peroxide raskt og effektivt: ca 200.000 reaksjoner per sekund. Det skummer opp veldig raskt, og boblene som følge av denne reaksjonen inneholde rent oksygen. Du kan teste dette selv. Poteter inneholder også katalase. Skjær en potet og slippe noen peroxide på den slik at du kan se på skum og bobler fra reaksjonen. Hydrogenperoksid ikke skum opp i flasken eller på hel hud eller skrivebordet ditt, fordi det er ingen catalase stede.

Hvite blodlegemer og Hydrogenperoksid

Hvite blodceller produserer hydrogen peroxide seg selv, og bruke den til å oksidere fremmede inntrengere og bekjempe infeksjoner. Vitamin C bekjemper infeksjoner ved fremstilling av hydrogenperoksyd, som i sin tur stimulerer produksjonen av prostaglandiner. Når kroppen blir skadet, er det prostaglandiner som forårsaker blodårene til å utvide seg og øke sin permeabilitet for væske og proteiner. Dette resulterer i svelling og øket varme i området.

Også en vennlig mikrobe som heter Lactobacillus, som vokser i tykktarmen og vagina, produserer hydrogen peroxide, som hjelpemidler i forebygging av tykktarmssykdom, vaginitis, blære infeksjoner og andre vanlige infeksjoner. Humane celler har evnen til å produsere hydrogenperoksyd, og dette er vesentlig for liv.

Skadelige bakterier og Hydrogenperoksid

Mest skadelige bakterier og kreftceller er anaerobe, og kan ikke overleve i nærvær av oksygen eller hydrogenperoksyd. Den kjemiske nedbrytning av hydrogenperoksyd til vann og oksygen er effektivt i behandling av infeksjoner på overflaten av huden. Den skummende eller boblende reaksjon viser at hydrogen peroxide arbeider for å drepe disse oksygen intolerant mikrober.