Digidexo.com

Hva er Body surhet?

Kroppen har en naturlig pH på ca. 7,365, noe som gjør den svakt alkalisk. Som kroppens naturlige temperatur på 98,6 grader, dersom pH-verdien endres for mye i begge retninger, vil legemet dø. Kroppen tar i mat både surt og basisk, og bruker dem som energi, fjerne overflødig surhet. Imidlertid er for mye syre enten lagres i fettvev, kalsium eller tas fra vitale organer for å nøytralisere syren. Å ha en balansert pH i kroppen vil føre til mer energi, høyere immunitet, og mindre helserisiko senere i livet.

pH

PH-verdien står for "potensialet av hydrogen", og er et system på en 0-14 skala. Alle væsker har en pH-verdi, med syrer lavere enn 7 og baser høyere enn 7. Vann, som er nøytrale, er 7. Kroppen har en naturlig pH-verdi på 7,365, noe som betyr at den har en alkalisk, eller base, pH stilling. Hvis kroppens pH faller inn under 7, kan du forfalle i koma og dø.

Naturlig surhet

Kroppen naturlig produserer og blir kvitt syrer. Magen er fylt med en syrlig fordøyelsesenzymer juice som bryter ned maten. Så noe spist er selvsagt surt når den passerer inn i tarmkanalen. Magen oppretter deretter et sekret som nøytraliserer denne syre, slik at det er en alkalisk. Enzymer som omdanner kjemikalier inn i andre kjemikalier kan forandre pH-verdien av visse deler av kroppen, men ikke med så mye.

Årsaker til Excess Acid

Skytende syrer kan komme fra aspartam, fosfor fra soda, og koffein. Disse kjemikaliene skape forhold der overflødig syrer kan bygge opp. Koffein, for eksempel, stanser kroppens evne til å effektivt bruke kalsium, som er hentet fra bein og nøytraliserer syre. Produkter som såpe, sjampo, deodoranter og kremer er også lett opp i kroppen. Huden er et viktig organ for å avgifte kroppen.

Mat

Det er mange matvarer som inneholder både alkaliske egenskaper og sure egenskaper. Alkaliske grønnsaker inneholder hvitløk, asparges, rødbeter, brokkoli, gulrøtter, kål, selleri, og løk. Alkaliske frukt inneholder avokado, grapefrukt, lime, sitroner, og kokosnøtter. Noen typer syreholdig mat er korn som hvete, kake, mais og havre, og meieriprodukter, nøtter, og Butters. Noen sure frukter inkluderer appelsiner, bananer, vannmelon, mango, mandariner og druer.

Helserisiko

Kroppen tar inn masse overskytende syrer og må finne måter å nøytralisere dem. Fordi kroppens nyrene ikke kan eliminere all syre, kan kroppen vokse overvektige, har nedsatt immunforsvar, og er gjenstand for sykdommer og bakterier. Acid koagulerer blodet med fettsyrer. Hud som ikke lenger har full tilgang til blodkapillærene kan synke og rynke over tid.