Digidexo.com

Hvordan virker grapefruktkjerneekstrakt samhandle med statin narkotika?

Grapefruktkjerneekstrakt er antatt å være en måte å senke blodtrykket naturlig. Det kan samhandle med kolesterol-kampene statin narkotika ved å øke mengden av disse medikamentene i blodet. Noen nyere studier viser at grapefruktkjerneekstrakt kan faktisk forstyrre kroppens evne til å absorbere noen blodtrykk medisiner. Og det er nøkkelen til en potensielt farlig interaksjon, som demonstrert i bevis samlet fra å studere samspillet mellom statiner og grapefruktjuice.

Spesifikk statin interaksjon

Ikke alle statiner påvirkes av grapefruktjuice. Statiner funnet å være negativt påvirket av inntak av grapefruktjuice er:
• atorvastatin (Lipitor)
• lovastatin (Mevacor)
• simvastatin (Zocor)

Statiner som ikke viser de samme interaksjons problemene til disse stoffene nevnt ovenfor er:
• rosuvastatin (Crestor)
• pravastatin (Pravachol)
• fluvastatin (Lescol)

Ifølge enkelte forskere, kan dette være fordi disse statiner ikke brytes ned av de samme enzymene.

Hvor mye?

Flere studier viser det tar bare en glass juice for å frembringe virkningen av en akkumulering av statiner i kroppen. En hel grapefrukt kan frembringe den samme interaksjon. Mens rosuvastatin, pravastatin og fluvastatin har vist seg å ikke ha så dramatisk en interaksjon, anbefales det at pasientene unngå grapefrukt produkter mens du tar disse medikamentene.

Moderasjon

Mayo Clinic kardiolog Dr. Gerald Gau enig i at forbruket av grapefruktjuice ble vist å ha effekt av å øke dosen av statiner, men i Mayo studerer deltakerne konsumert en hel liter grapefruktjuice samtidig statinet ble tatt da denne effekten ble produsert. Ifølge Dr. Gau, hvis en pasient spiser en halv grapefrukt i morgen så tar den foreskrevne dosen av statin om natten, bør ingen interaksjoner forekomme. Hans anbefaling er å rett og slett ikke kombinere de to, og være oppmerksom på at hvis du gjør det, vil du øke din dosering av statin.

Statin bivirkninger

Myalgi er en vanlig bivirkning av å ta statiner. Myalgi er en kronisk muskelsmerter som kan oppstå når dosen av statiner er for høy for pasientens toleranse. Dette er en tilstand som kan resultere fra å konsumere grapefruktjuice samtidig som å ta statiner, og dette er grunnen til at noen leger anbefaler sine pasienter ikke forbruke grapefrukt produkter på samme tid de tar en dose statin. Vanligvis, hvis myalgi skjer fra statin bruk, anbefales det at pasienten avstå fra å ta statin umiddelbart, deretter ringe legen sin. Myalgi symptomene avtar vanligvis i en uke til 10 dager etter at pasienten slutter å ta dem.

Forbindelsen bergamottin er funnet i grapefrukt, og når den virker sammen med visse enzymsystemer i kroppen, kan det hindre disse enzymer fra å bryte ned statiner, som bevirker at medikamentet til å akkumulere i høye nivåer i kroppen. Noen av vilkårene kan dette føre er leverskader og rabdomyolyse (alvorlig muskel og nyreskader).