Digidexo.com

Infantigo Disease

Infantigo Disease


Infantigo, også kjent som impetigo, er en svært smittsom hudinfeksjon som generelt påvirker spedbarn og barn. Tilstanden kan spres fra person til person gjennom direkte kontakt med sår. Det kan også spres ved rørende elementer smittet person har berørt --- slik som klær, leker, håndklær og sengetøy.

Årsak

Infantigo kan være forårsaket av en av to bakterier, enten Staphylococcus aureus, mer kjent som staph eller Streptococcus pyogenes, som er mer kjent som strep. Begge typer bakterier kan leve på huden og forårsaker ingen skade på mennesker. Men hvis de kommer inn i kroppen gjennom et sår eller et kutt de kan forårsake en infeksjon.

Symptomer

Infantigo forårsaker kløe, og det kan gi hovne lymfeknuter. Feber er sjelden. Infantigo vil produsere røde sår. Disse sårene vil etter hvert briste og avløp i noen dager, så vil de skorpe over. De sår kan renne klar væske eller puss. De vanligste stedene for sårene er rundt munn og nese. Noen alvorlige tilfeller av infantigo kan resultere i sårene blir til dype sår. Infantigo klarner vanligvis seg fra kroppen i løpet av tre uker.

Medisinering / behandling

Alle som mener deres barn kan ha infantigo bør ta sine barn til lege. Leger vil ofte foreskrive antibiotika og / eller aktuelle antibiotika salver. Mens huden tilstand i seg selv er ikke altfor alvorlig, kan det noen ganger føre til mer alvorlige infeksjoner.

Home Care

Fordi infantigo er smittsomt, bør barn ikke sendes til skole eller barnehage inntil de ikke lenger er smittsom --- som vanligvis 48 timer etter start antibiotika. Barn bør frarådes fra å berøre eller skrape sine sår. Cutting negler svært kort anbefales. En løs gassbind kan plasseres over sårene for å hindre smitte i å spre seg, og for å redusere muligheten for barna gjør direkte kontakt med sårene med fingrene. Infiserte områder bør vaskes veldig forsiktig 2 til 3 ganger om dagen med en antibakteriell såpe.

Risikofaktorer

Hvem som helst kan utvikle infantigo, selv om det er mer vanlig hos barn på grunn av nærhet de har til hverandre i skoler og barneverns innstillinger. Det er også mer vanlig blant barn fordi deres immunforsvar ikke har modnet. Voksne som har omsorg for et barn med hudens tilstand er i faresonen for å utvikle infantigo enn voksne som ikke har et familiemedlem med hudens tilstand.

Forebygging

Å kutte ned på sjansene for å få infantigo, bør huden holdes ren. Insektbitt, skrubbsår og kutt bør rengjøres så snart som mulig og antibiotika salver bør påføres. For å hindre spredning av infantigo i hjemmet, håndklær, klær og sengetøy bør ikke deles mellom en smittet person og andre familiemedlemmer.