Digidexo.com

Fakta om Melasma

Melasma er en vanlig hudsykdom. Det er også kjent som "kloasme" eller "graviditet maske". Det er kategorisert etter misfarging på områder i ansiktet. Det vanligvis kan bli funnet på kinnene, neserygg, panne og overleppe.

Hvem er i faresonen?

Mens melasma er ofte funnet hos kvinner, American Academy of Dermatology sier om lag 10 prosent av menn rammes. Løp med mørkere hud er mer utsatt for melasma, spesielt latinamerikanere, asiater og folk fra Midtøsten.

Typer

Det er tre typer av melasma: epidermal, dermal og blandet. Epidermal skjer på de øvre lag av huden. Dermal er under overflaten i de dypere lag, og er botemiddel. Blandet er en kombinasjon av de to, og er delvis behandles.

Årsaker

Flere faktorer kan føre til melasma. Graviditet, hormonelle prevensjonsmidler, inkludert prevensjon, og soleksponering er noen av dem. Eksperter mener de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron spille roller også.

Behandling

I mange tilfeller, blekner melasma når du slutter å bruke hormonelle prevensjonsmidler, eller at barnet er levert. Men det kan komme tilbake hvis du blir gravid eller begynne å bruke medisiner igjen. Det er noen kremer som kan brukes inneholdende en kombinasjon av tretinoin, kojic syre og azelainsyre. En lege kan også foreskrive kjemiske skreller eller aktuell steroid kremer.

Forebygging

For å hindre melasma, bruke solkrem.