Digidexo.com

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt


Leversvikt er en livstruende tilstand som må behandles umiddelbart. Akutt leversvikt oppstår raskt og kan være et resultat av en overdose narkotika eller inntak av giftige materialer. Kronisk leversvikt opptrer over tid som funksjon av organet gradvis forringes. Leversykdom som fører til svikt av orgelet ikke produserer merkbare symptomer i mange tilfeller, ifølge American Academy of Family Physicians.

Fatigue

Fatigue er et symptom som oppstår i de tidlige stadier av leversvikt. Leversvikt begynner med arrdannelse av orgelet og tap av funksjon. De tidlige stadier av leversvikt kan være vanskelig å diagnostisere fordi de tidlige symptomer som tretthet, kan tilskrives en annen årsak eller tilstand.

Kvalme

Kvalme og tap av appetitt er et tidlig stadium symptom på leversvikt, i henhold til American Liver Foundation. Leversvikt i den tidlige fasen er en nødssituasjon og krever øyeblikkelig legehjelp.

Diaré

Diaré oppstår i de tidlige stadier av leversvikt, ifølge Methodsofhealing.com.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne av pasienter med leversykdom. Kronisk leversvikt kan oppstå i mange år før leveren mister all funksjon. Konsentrasjonen av bilirubin i blodet fører til gule utseende av hud og øyne.

Abdominal hevelse

Vann bygger seg opp i magen hos pasienter med kronisk leversvikt og gjør at magen sveller. Pasienter kan også oppleve hevelse i bena som leveren mister funksjonen.

Blødning

Skrumplever pasienter blø og blåmerke lettere, ifølge American Liver Foundation.

Mental forvirring

Mental forvirring oppstår når som giftstoffer bygge i hjernen. Dette kan også føre til dårlig konsentrasjon og søvnighet. Pasienter i denne fasen av kronisk leversvikt, har en økt risiko for å koma og død. Behandling i løpet av de sene stadier av kronisk leversvikt kan omfatte en levertransplantasjon eller leger kan prøve å spare noen fungerende del av leveren, ifølge American Liver Foundation.