Digidexo.com

Diet Plan for Low Carb Foods

Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde. Fordøyelsesprosessen bryter karbohydrater ned til et sukker substans som kalles glukose, som er absorbert i blodet og transporteres gjennom systemet for å dekke kroppens umiddelbare energibehov. Karbohydrater som brytes hurtig ned under fordøyelsen flom blodet med glukose. Denne raske økningen i blodsukkernivået utløser en ekstrem insulin respons til å jobbe raskt for å normalisere disse nivåene.

Hva er Low Carb Foods?

Low carb matvarer er de som har en lengre hastigheten på fordøyelsen enn høyere carb matvarer, noe som gjør deres innvirkning på blodsukkeret mer beskjedne og enklere å regulere. Rangeringssystemet brukes til å indikere hastigheten på fordøyelsen for spesifikke karbohydratrike matvarer kalles glykemisk indeks (GI). Jo lavere GI-verdien av en carb, er den mer nominelle dens innvirkning på blodsukkernivået. Low carb matvarer er synonymt med lav GI matvarer. Karbohydrater med en GI-verdi mindre enn 54 regnes som lav carb matvarer.

Justere Diet

Du må gjøre lekser. Utarbeide en liste over de matvarer som gjør opp din diett og bruke glykemisk indeks ressursen som ligger i enden av denne artikkelen for å slå opp GI verdien av hver mat. Erstatte høy GI matvarer med et sunnere alternativ. Vanligvis betyr endring av type mat du spiser i stedet for maten selv. For eksempel, hvis du lærer at brødet du har spist har en GI-verdi over 54, du trenger ikke å gi opp alt brød for å holde seg til en lav carb diett. Det betyr bare at du må bytte til en annen type brød. Ni-korn multigrain brød har en GI på 40-tallet.

Generelt, jo mer bearbeidet mat er, jo høyere verdien er GI. Hver gang et karbohydrat rik mat er satt gjennom sliping og fresing, er resultatet ikke bare en hevet glykemisk indeks verdi for at carb, men maten er også fratatt viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber. Derfor er den generelle regelen for å se å fylle din daglige karbohydrat kravet med uraffinert naturlige matvarer. De fleste friske grønnsaker faller i lav carb kategorien; frisk frukt og noen fruktdrikker (når du velger en frukt drink se etter en som fortsatt inneholder massen); velge vill ris i stedet for hvit ris; og spise hele korn matvarer.

Dette trenger ikke å bety farvel for alltid til høy carb matvarer

Hvis man følger en lav carb mat diett plan betyr ikke nødvendigvis at du må gi opp alle high carb mat hele tiden. Spise beskjedne deler av høy carb matvarer som en del av en helhetlig måltid rikt på sunt fett, proteiner, fiber og / eller andre karbohydrater som faller inn i den lave carb kategorien har effekten av å bremse ned hele fordøyelsesprosessen, redusere frekvensen av absorpsjon for alle matvarer i måltidet uavhengig av den opprinnelige GI verdien av ethvert individ carb. Du trenger ikke nødvendigvis å gi opp dine Idaho poteter evig, som er en høy carb mat, men du trenger ikke å spise dem i moderasjon og i kombinasjon med mat som er fiber rik, protein rik og matvarer rike på sunt fett.