Digidexo.com

HIFU behandling for prostatakreft

HIFU behandling for prostatakreft


Ifølge Prostate Cancer Foundation, vil en i hver seks amerikanske menn bli diagnostisert med prostatakreft i løpet av hans levetid. Dette gjør prostata cancer den mest vanlige cancer hos menn utsiden av hudkreft. Høy intensitet fokusert ultralyd (HIFU) tilbyr menn med denne tilstanden en ikke-invasiv alternativ til tradisjonelle behandlinger som minimerer risikoen for bivirkninger.

Hva er HIFU

HIFU er en minimal invasiv behandling for lokalisert prostatakreft blir brukt med suksess over hele verden i forskningssentre og klinikker. Behandlingen innebærer å ødelegge prostata ved hjelp av kraften av høy intensitet ultralyd bølger.

Under HIFU behandling, er ultralydbølger sendt inn i prostatakjertelen der de krysser hverandre på bestemte punkter i prostatakjertelen, kalt knutepunkter. På navet, øker temperaturen betraktelig i løpet av få sekunder. Denne økning i temperatur ødelegger prostatavev og også eventuelle kreftceller som den inneholder.

Svingeren som leverer HIFU behandling til prostatakjertelen også fanger opp bilder av kjertelen. Avhengig av behandlingsenheten som brukes, kan disse bildene brukes til å tilpasse behandlingen til hver pasients unike fysiologi.

Prostatakreft behandling ved hjelp HIFU vanligvis tar under fire timer. Det begynner med lokal bedøvelse. Svingeren er satt inn i rektum for å fange opp de første bilder av pakkboksen. Når fokalsoner er valgt, begynner behandling. Legen vil stoppe når hele prostatakjertelen har blitt ødelagt. Recovery er minimal, men pasienter vil ha et kateter i opptil tre uker.

Fordeler med HIFU

HIFU bærer mange fordeler fremfor tradisjonelle prostata kreft behandlinger. Først, fremgangsmåten krever ingen operasjon, slik at blodtapet er minimalt. Dessuten krever prosessen ingen stråling, og er ikke-ioniserende. Dette betyr at det kan gjentas, eller brukes som en bergings behandling når andre behandlingsformer har ikke vært vellykket. Prosedyren krever ingen langvarig sykehusopphold eller utvinning, kan utføres på poliklinisk basis, og krever ikke narkose.

De ultralyd bølger passerer harmløst gjennom vevet rundt prostata. Ifølge International HIFU, en organisasjon i spissen mye av forskning på denne behandlingen, senker dette faktum risikoen for felles prostata kreft behandling bivirkninger, som impotens og inkontinens.

Hvor å få HIFU

Som i 2009, HIFU er ennå ikke godkjent for bruk som en prostata kreft behandling alternativ i USA, utenfor kliniske studier. For å motta HIFU behandling for prostatakreft, snakke med en urolog som støtter behandling. Noen pasienter kan kvalifisere til å delta i kliniske studier blir holdt i sine områder.

Hvis du ikke kvalifiserer for kliniske studier eller ikke kan finne en til å søke etter, kan du ha HIFU gjort på en internasjonal behandling anlegget. Mange amerikanske leger, som Dr. Stephen Scionti ved NYU Langone Medical Center, reiser med jevne mellomrom til ikke-amerikanske behandlingstilbud til å utføre HIFU behandling. Canada, Mexico og Bahamas har alle HIFU behandling sentre som godtar amerikanske pasienter.