Digidexo.com

Liste over Sakte digestable karbohydrater

Liste over Sakte digestable karbohydrater


I de senere årene har karbohydrater blitt kastet som fienden i kampen for å opprettholde en sunn vekt, med en overflod av mat selskaper proklamerte sine produkter "low-carb" eller "carb-free." Men karbohydrater er en viktig del av en sunn diett, og gir kroppen med den energien den trenger for å fungere skikkelig. Nøkkelen er å velge langsomt fordøyelige karbohydrater som holder deg følelsen mett, heller enn å nå for raffinerte eller sukkerholdige karbohydrater som utløser appetitten.

Frukt og grønnsaker

Flertallet av karbohydrater finnes i plantebasert mat, og frukt og grønnsaker er blant de friskeste slow-fordøye variasjon. Noen frukter som tar lang tid å fordøye mens skryte mange vitaminer og mineraler er epler, mango, bananer, jordbær og kirsebær. (Du kan høste lignende fordeler ved å drikke sukkerfritt, all-naturlige fruktdrikkevarer.) Mange frukt inneholder syre samt fiber, som til sammen danner en ideell ernæringsmessig kombinasjon for å bremse fordøyelsen. I mellomtiden, langsomt fordøyelige grønnsaker inkluderer artisjokker, asparges og selleri, pluss rå gulrøtter og brokkoli. For de som foretrekker kokt i stedet for rå grønnsaker, prøve å forberede dem ved hjelp av hjerte-sunn olivenolje eller rapsolje for ekstra helsegevinst.

Helkorn

Hele korn er stappfulle av fiber og vitaminer som vil gi deg følelsen mett lenger enn raffinert korn. Hele korn har en tøff ytre lag som er vanskeligere å bryte ned å fordøye stivelse interiør. Denne fiber fare ikke bare holder deg mett, men også bidrar til lavere kolesterol og holder fordøyelseskanalen fungerer regelmessig. Utmerket fullkorn plukker inkluderer brun ris, sju-korn brød, helkorn pasta og gammeldags havregryn, samt stadig mer markedsført korn som quinoa og bulgur.

Belgfrukter

Belgfrukter som bønner og linser er idealtyper av langsomme karbohydrater, som de også gi sunne proteinkilder. Som andre sakte fordøyd karbohydrater, belgfrukter er høy i fiber, holde deg full lenger, og kan bidra til lavere kolesterol og blodtrykk nivåer. Sats på høy-fiber belgfrukter som black-eyed peas, svarte bønner, kikerter og cannelloni bønner i stedet for stivelse sider som poteter til treg fordøyelse og holde blodsukkeret stabilt. Noen undersøkelser tyder på at et fiberrikt kosthold som inneholder bønner kan også redusere risikoen for diabetes, hjertesykdom og visse kreftformer.