Digidexo.com

Hva er løsninger for å bygge opp Lav Sperm?

Hvis du og din kompis har problemer med å bli gravid, kan det være på grunn av en lav sædkvalitet. Selv om bare én sperm er nødvendig for å befrukte et egg, oddsen for en sperm rekkende at egg er svært lave. Av denne grunn, vil du sikre din sædkvalitet er på et høyt nivå. Det er mange ting du kan gjøre som kan øke sperm count og sannsynligheten deg og din kompis vil bli stolte foreldre.

Temperatur er avgjørende

Sperm trenger et kjøligere miljø å trives enn normal kroppstemperatur. Dette er grunnen til at testiklene er utenfor kroppen. Dine klær valg kan gjøre en stor forskjell i din sædkvalitet. Iført bomull boksere eller boxer truser kan holde testiklene kjøligere. Unngå iført trange eller restriktiv undertøy og bukser. Unngå badestamper, badstuer og langvarig varme bad når du prøver å bli gravid. Hvis du sitter ved en pult hele dagen, stå opp og flytte rundt minst en gang per time hvis mulig.

Opprettholde sunne vaner

Drikke alkohol, røyking og inntak av koffein alle har negative effekter på hormoner ansvarlig for sperm produksjon. Hvis du må konsumere disse produktene, gjør det med måte. Opprettholde en sunn kroppsvekt ved å få nok mosjon og riktig restitusjon. Pass også på at du får nok sink. Mangel på sink i kosten kan føre til redusert testosteronnivå. Sunn kilder til sink er mat som biff, kalkun, rå cashewnøtter og rå mandler. Snakk med legen din om sinktilskudd hvis du tror du kan ha en sinkmangel.

Timing er viktig

Å ha sex på regelmessig basis i sync med kvinnelige eggløsning er viktig. Men ejaculating mer enn et par ganger per uke kan betydelig redusere sædkvalitet. Ikke onanere når du og partneren din prøver å bli gravid, da dette vil redusere antall spermier i sæden din også. Prøv å ha samleie i morgen eller tidlig ettermiddag. Dette er tider når din sædkvalitet er naturligvis på sitt høyeste.

Medisinsk assistanse

Hvis legen diagnostiserer deg med en lav sædkvalitet, er det medisinske alternativer han kan tilby å enten øke din sperm count eller hjelpe deg og din partner i å bli gravid. Kirurgiske alternativer er tilgjengelige hvis du har en hoven blodåre i pungen. Dette er en vanlig årsak til mannlig infertilitet. Hormonbehandling kan også anbefales. Legen din kan forklare disse alternativ til deg i detalj.

Hvis du eksos alle muligheter og fremdeles har problemer med å bli gravid, kan legen tilby andre løsninger. In vitro fertilisering (IVF) eller intracytoplasmatisk spermieinjeksjon (ISI) er begge alternativer tilgjengelig. Begge disse alternativene krever en legens inngripen i å få sperm til å befrukte egget.