Digidexo.com

Kan babyer spiser bønnespirer?

Kan babyer spiser bønnespirer?


Bønnespirer er anbudet, spiselige skudd av spirer bønner. De er en vanlig ingrediens i salater, smørbrød og wok-retter.

Bakterier

Selv om bønnespirer er rike på ernæring, er de også lette mål for bakterievekst. Hvert år, den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) rapporterer tilfeller av salmonella forgiftning knyttet til forbruk av spirer. I februar 2008, for eksempel, ble det rapportert 228 tilfeller av spire-relaterte salmonella i 13 stater.

Regjerings Advarsler

Siden 1999 har FDA, Department of Agriculture (USDA) og Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefalt at personer med høy risiko for bakteriell infeksjon unngå å spise spirer av noe slag.

Mest sårbare

Ifølge FDA, USDA og CDC, de med høyest risiko for bakteriell infeksjon omfatter eldre, personer med nedsatt immunforsvar, gravide og små barn, inkludert spedbarn.

Raw vs Kokt Spirer

Selv om det anbefales at utsatte befolkningsgrupper unngå å spise spirer i noen form, gjelder advarselen særlig forbruket av rå spirer. Hvis spirer er kokt grundig, er risikoen for bakteriell infeksjon redusert.

Non-sårbare befolknings

Friske voksne som ikke er gravid og har sterke immunforsvar er i en mye lavere risikokategori når det gjelder å spise spirer. Men helsemyndigheter fortsatt råder forbrukerne til å vaske spirer nøye og koker dem i stedet for å spise dem rå.