Digidexo.com

Hvordan fryse egg for en baby etter en delvis hysterektomi

En hysterektomi er fjerning eller delvis fjerning av en kvinnes livmor. Dette kan innebære fjerning av ett eller flere av kvinnens eggstokker også. Hysterektomier er ofte gjort av helsemessige årsaker som kreft eller overdreven menstruasjonsblødning som forstyrrer en kvinnes evne til å utføre daglige aktiviteter. En delvis fjerning av en kvinnes livmor kan likevel tillate henne å ha biologiske barn. Hvis hun ikke er klar for barn, kan hun være i stand til å fryse sine egg og tine dem når hun er klar til å ha en baby.

Hvordan fryse egg for en baby etter en delvis hysterektomi

Velg en fertilitetsklinikk. Egg frysing er vanligvis gjort på fruktbarhet anlegg der egg høstes. Klinikker kan enten være frittstående institusjoner eller en del av et stort sykehus eller medisinsk forskning anlegget. Klinikker har varierende priser av suksess. Noen klinikker ikke utfører egg frysing. Andre kan ha lange vente å prøve prosedyren. Informasjon om fruktbarhet klinikker kan bli funnet på nettstedet til American Society for Reproductive Medicine.

Ta blodprøver. Blodprøver kan hjelpe legene fastslå tilstanden i kvinnens gjenværende reproduktive organer. En blodprøve som måler FSH eller follikkelstimulerende hormon nivået i en kvinnes blod kan bidra til å indikere hvor mange egg fortsatt i eggstokkene. En høy lesing kan indikere færre gjenværende egg og lavere odds at prosedyren vil lykkes.

Ta p-piller. For å fremstille legemet for egg innhøstingen, er det ofte nødvendig å stenge ned eggstokkene først. Dette kan oppnås ved å ta p-piller.

Ta fruktbarhet medisiner. Medisinering administreres som stimulerer eggstokkene til å produsere flere follikler. Hver follikkel bør ideelt sett inneholde et egg.

Injiser hCG i hoften. Skuddet er designet for å utløse follikler å frigjøre egg. Utløseren shot må administreres på en presis tid for at prosedyren for å fungere best.

Samle eggene. Egg er samlet under narkose. Etter egg samling, blir eggene frosset. De fleste kvinner kan produsere 8 til 10 egg per samling forsøk. Flere forsøk kan være nødvendig fordi ikke alle eggene har potensial til å bli en baby.

Finn et surrogat til å bære de befruktede eggene til termin. Tine opp eggene. Befrukte dem ved hjelp av en metode som ICSI (intracytoplasmatisk spermieinjeksjon). Eggene vil da bli embryoer. Plasser de befruktede embryoer i livmoren av en surrogat. Surrogacy lover variere fra stat til stat så sjekk nøye med juridiske og medisinske myndigheter før du starter prosessen.