Digidexo.com

CDC Tuberkulose Informasjon

CDC Tuberkulose Informasjon


Tuberkulose er en smittsom luftveissykdom forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. I noen tilfeller, kan TB angripe nyrer, hjerne og ryggraden. Det spres ved nysing, hoste eller snakke. Hvis tuberkulose er venstre ubehandlet, kan det være dødelig.

Latent tuberkulose

Latent, eller inaktive, TB er ikke smittsom, og at pasienten ikke føler seg syk. Imidlertid kan latent tuberkulose blir aktive. Infeksjon er synlig gjennom blod eller hud tester.

Aktiv TB

I tilfeller med aktiv tuberkulose, er immunsystemet ute av stand til å kontrollere veksten av bakterier, og pasienten er i stand til å spre seg til andre.

Symptomer

Symptomer på tuberkulose er lik de andre luftveissykdommer, inkludert en langsiktig hoste, smerte i brystet og blod i sputum. Andre symptomer er vekttap, slapphet, frysninger, feber og nattesvette.

Behandling

Behandling for tuberkulose er avhengig av hvilken form for sykdommen er tilstede. For latent tuberkulose pasienter, er en ni måneders syklus av isoniazid anbefales. For pasienter som har redusert immunforsvar, kan syklusen være foreskrevet for lenger. De antibiotika er tatt i opptil 12 måneder hos pasienter med aktiv tuberkulose.

Vaksinasjon

Fordi tuberkulose er uvanlig i USA, er vaksinasjon sjelden implementert. Imidlertid er vaksinasjon gis til spedbarn i utviklingsland. Bacille Calmette-Guérin gis til reisende til land der tuberkulose er mer utbredt. Vaksinering kan gi et positivt testresultat for tuberkulose, men dette er på grunn av immunsystemet utvikler antistoffer mot bakterier.