Digidexo.com

Høye nivåer av østrogen og Bruke fruktbarhet narkotika

Under In vitro fertilisering behandlinger, er en kvinnes østrogennivå en viktig del av informasjon som leger vil overvåke for å avgjøre hennes reaksjon på medisiner. I tillegg, kan østrogen nivået hjelpe legene måle sin risiko for å utvikle komplikasjoner. Et høyt nivå østrogen er ikke den eneste indikator for disse komplikasjoner, men det er en av risikofaktorene.

Hva er Østrogen

Østrogen er det viktigste reproduktive hormon som finnes i kvinner og er ansvarlig for utvikling av sekundære kjønnskarakteristika og regulering av menstruasjonssyklusen. Utskilles av et utviklings egg follicle i eggstokken, østrogennivået normalt stige til rundt tidspunktet for eggløsning. Nivåene deretter slippe når eggløsning har funnet sted.

Hva er IVF?

In vitro fertilisering, eller IVF, er en form for infertilitet behandling der kvinnens eggstokker blir stimulert til å produsere mange egg. Eggene blir fjernet kirurgisk, og kombinert med sperm i laboratoriet. De resulterende embryoene blir deretter overført tilbake inn i livmoren noen dager senere.

Prosessen med å stimulere eggstokkene, kjent som kontrollert ovarial hyperstimulering, er avgjørende for å lykkes i en IVF syklus. Fordi så mange egg follikler blir produsert, er det vanlig å ha høyere enn normale nivåer av østrogen. Leger bruker en kvinnes østrogennivået og resultatet av andre tester for å finne ut hvordan hun reagerer på medisiner og foreta nødvendige justeringer i doseringen.

Måling og overvåking østrogennivå

Østradiol, en form for østrogen nivåer målt gjennom rutinemessig blodprøver som skal utføres på en hyppig, selv daglig, basis når du har infertilitetsbehandling.

Hver lege vil ha sin egen prosess for evaluering av østrogennivå, men det bør stige med omtrent 50 prosent hver dag.

Ovarian hyperstimuleringssyndrom

Å ha en høy østrogen nivå under IVF setter deg på en større risiko for Ovarian hyperstimuleringssyndrom (OHSS), en potensiell komplikasjon av IVF. Dette skjer vanligvis etter administrering av HCG, eller human korionisk gonadotropin, som brukes til å utløse den endelige modning av u-egg. Når eggene er sluppet, enten naturlig eller kirurgisk, er store mengder østrogen, progesteron og cytokiner utgitt. Dette forårsaker kapillærene til å bli mer porøs, noe som kan føre til at store mengder væske å skifte ut av blodkarene og inn i magen eller lungene.

Forebygging og behandling av OHSS

Fanger syndrom tidlig er en av de beste måtene å minimalisere virkningene. De første tegnene er vanligvis dyp vektøkning og oppblåsthet. Sørg for å rapportere slike symptomer med legen din umiddelbart. Dessuten hviler i løpet av syklusen og opp til graviditetstesten er virkelig viktig å hjelpe forebygge denne sykdommen. Unngå tung trening eller rengjøring og tilbringer så mye tid som mulig sittende eller liggende stille.

Noen ganger kan en medisin, som ganirelix acetat, kabergolin eller Parlodel, er gitt i et forsøk på å hindre OHSS fra utviklingsland. Det er viktig å vite at disse medikamentene ikke er angitt for dette formålet, og ikke alle leger vil vurdere å bruke det. Vennligst snakk med legen din hvis du har noen bekymringer.

Syndromet er karakterisert som mild, moderat eller alvorlig i henhold til visse kliniske markører. I de fleste milde til moderate tilfeller er behandling sengeleie og aggressive overvåking for dehydrering eller ytterligere komplikasjoner. Hvis det utvikler seg til den alvorlige formen, må du kanskje gå til sykehuset for intravenøs hydrering eller medisiner.