Digidexo.com

Salmonella Typhimurium Infeksjon

Salmonella Typhimurium Infeksjon


Salmonella arter kan være forvirrende. Det er over 2000 serotyper av Salmonella. Alle salmonellaserotyper er medlemmer av en enkelt art, Salmonella enterica (S. enterica). Menneskelige infeksjoner er nesten utelukkende forårsaket av S. ente. Av de serotyper, er typhimurium blant de mest vanlige. Typhimurium fører vanligvis enterokolitt. Typhimurium er vanligvis kontrakt med fordøye forurenset biff, fjærfe eller forurensede væsker. Inkubasjonstiden er ca 8-48 timer etter inntak av forurensede produkter.

Symptomer

Symptomer på salmonellas typhimurium inkluderer feber, frysninger, kvalme og hodepine. Gastrointestinale symptomer som diaré, forstoppelse og magesmerter kan forekomme. I tillegg, ubehag, hoste og sår hals er vanlig. Hvis det ikke er noen komplikasjoner, vil den infiserte individ generelt gjenopprette innen 7 - 10 dager. Imidlertid kan det oppstå tilbakefall.

Gastrointestinale komplikasjoner

Akutt enterokolitt er en komplikasjon av typhimurium infeksjon. Ofte involverer store og små tarmen, entercolitis forårsaker alvorlig diaré som kan være ekstremt blodig til tider. Behandling for entercolitis innebærer ganske enkelt å lindre symptomene. De med sigdcelleanemi eller et svekket immunforsvar, eller de som blir smittet med bakteriemi, kan ha behov for antibiotikabehandling.

Komplikasjoner

Komplikasjoner står for ca 75% av dødsfallene. Langvarig komplikasjoner å se opp for er intestinal blødning kombinert med et fall i temperatur, støt og blod i avføringen, eller tarm perforeringer ledsaget av magesmerter.

Betraktninger

Enteriske feber, også referert til som tyfoidfeber, kan være forårsaket av noen salmonella arter. Ente feber må skilles fra andre gastrointestinale sykdommer og andre infeksjoner. Personer smittet med enteric feber har ofte en historie med siste reise til en epidemi området.

Behandling

Behandling av Salmonella typhimurium kan omfatte ampicillin, azitromycin eller kloramfenikol antibiotikabehandling.

Diagnose

Urin kulturer kan teste for salmonella. Rose flekker, bradykardi, abdominal ømhet og splenomegali er klassiske kliniske symptomer på diagnosen.

Prognose og forebygging

Utvinningsgraden for de fleste salmonellaserotyper er vanligvis selvbegrensende. Imidlertid kan bakterier lokalisere i bein og ledd, spesielt i de med sigdcelleanemi. I tilfeller der det er komplikasjoner av enteric feber, er dødeligheten ca 2%. Eldre eller svekket immunforsvar enkeltpersoner vanligvis fare fattigere.

I noen tilfeller, er vaksinering forebygging mulig. Det er imidlertid ikke alltid effektiv immunisering. I husholdninger der det er tyfoidfeber bærer, bør vaksinene vurderes. I tillegg bør de som reiser til endemiske områder og under epidemiske utbrudd vurdere vaksinasjon.