Digidexo.com

Hva skjer hvis gass permeable kontakter er utsatt for varme?

Hva skjer hvis gass permeable kontakter er utsatt for varme?

Photo courtesy of L. Marie

Gass permeable kontaktlinser, også kalt stive gass permeable linser (RGP), er vanskeligere enn myke kontakter, men må ikke forveksles med harde kontaktlinser. Gass perms er laget med silikon, men harde linser er laget med PMMA (Polymethyl --methacrylate), en slags plast. Gasspermeable kontakter tillate mer oksygen til øyet, er vanligvis mer behagelig og mer fleksible enn harde linser.

Skade av Heat

Stive kontaktlinser er individuelt designet for å passe din hornhinne. Størrelsen og passform bestemmes av øyelege. Sterk varme kan føre til en gass gjennomtrengelig linse for å deformere. Dimensjonene på linsen kan ikke endres av fordreining eller linsen vil ikke passer ordentlig.
En av de vanligste årsakene til RGP linser fordreining av varme er når noen bruker en varmedesinfiseringssystem ved et uhell til å rense sine objektiver. Kontakter må regelmessig rengjøres og desinfiseres. Harde og myke linser kan være kjemisk eller varme desinfiseres, men gasspermeable linser kan bare være kjemisk desinfiseres på grunn av silikon. Gass permeable kontaktlinser kan ikke rengjøres i en kontaktlinse varme desinfeksjon system eller de vil deformere og trolig bli ødelagt.

Behandling for skadet Gass Perm Lenses

Hvis en fastlege blir skjev, kan det føre til hornhinneskader. En fast kontakt er utformet slik at den passer til konturene i hornhinnen, og hvis glassets form endres, kan det hende at hornhinnen støpe formen til kontakten. Dette kalles hornhinnen skjevhet. Den varping kan forårsake skade, irritasjon, og dårlig syn.
Korrigere hornhinnen varping tar tid. Avviklet slitasje av kontakter er involvert og kan være nødvendig for uker eller måneder, avhengig av omfanget av skaden. Etter healing, kan bruk av kontaktlinser startes på nytt. Legen vil vanligvis begynne med en ny tidsplan og øke iført tiden sakte. I alvorlige tilfeller, må kontakter seponeres helt og briller eller kirurgi kan være de eneste alternativene.