Digidexo.com

Hvordan behandle øyeskader

De fleste øyeskader som skjer regelmessig er mindre i naturen. De inkluderer ting som å få et støvkorn i øyet, gni øyet på grunn av allergi eller selv ved et uhell å få en blåveis. De fleste av disse mindre skader kan behandles hjemme, men mer alvorlige de må gis oppmerksomhet av lege. Men hva som er hva, og hvis skaden kan behandles hjemme, hvordan gjør man om å oppnå det? Trinnene nedenfor vil lede deg gjennom prosessen.

Hvordan behandle øyeskader

Hvordan behandle øyeskader

•  Bestem graden av øyenskader. Er det mindre eller alvorlig? Mindre skader inkluderer ting som å få sand og skitt i øyet eller irriterende på øyet ved å gni på grunn av allergi. Medium skader kan omfatte å få en større fremmedlegemer, slik som et lite stykke av plast, tre, eller metall, innleiret i øyet; opprettholde et blått øye eller andre kontusjon forårsaket av en ulykke eller traume; eller til og med mindre solbrenthet til øyet. Flere alvorlige øyeskader kan omfatte skrape hornhinnen, få en alvorlig hornhinne brenne fra kjemikalier; objekter som har trengt inn i øyet; uforklarlig eye blødning; skjærer i øynene og andre store skader.

behandle mindre øyeirritasjoner ved å vaske ut øyet med varmt, sterilt vann ved hjelp av et øye cup. Gjenta fremgangsmåten i det minste to eller tre ganger, eller i omtrent 10 minutter. Andre alternativer for å vaske ut øyet inkluderer bruk en vannfontene, slange eller dusjhode. Bare bøyes over slik at vann-strømmen renner kontinuerlig gjennom øyet. Fortsett prosessen i ca fem minutter. Hvis rusk ikke blir fjernet gjennom denne prosessen, ta kontakt med en lege (fortrinnsvis er en opthamologist) med en gang.

Bruk øyedråper som er spesielt identifisert for allergi øyne til å hjelpe lindre kløe og brenning forårsaket av allergi. Hvis øyedråpene ikke har noen effekt, og deretter kontakte en lege for en sterkere resept eller annen type behandling.

Unn mellom øyeskader forårsaket av noe trenger inn i øyet ved å dekke øyet med et øye kopp eller lapp teipet på plass og deretter ringe etter medisinsk hjelp fra en opthamologist.

behandle mindre øye kutt rundt, men ikke i øyet ved anvendelse av en steril bandasje eller ren klut og taping den på plass. Hvis kuttet ikke gro skikkelig eller andre symptomer oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Unn et øye traumer som en blåveis eller et slag mot øyet ved å bruke en mild kaldt omslag for øyet å redusere hevelse. La i stedet for 10-minutters intervaller i det minste fire eller fem ganger i løpet av de første 36 til 48 timer. Også heve hodet for å bidra til å redusere hevelse. Hvis øyet blir svart og blå, mister normalt syn, blir smertefullt, begynner å blø eller renne noen form for utslipp, blir sterkt rød, eller opplever andre abnormiteter, ta kontakt med en lege (fortrinnsvis er en opthamologist) umiddelbart. Bruk aspirin eller ibuprofen smerte. Begge inneholder et anti-inflammatorisk som også vil bidra til å redusere inflammasjon.

Treat kjemiske brannsår umiddelbart. Etseskader kan skje på grunn av alt fra enkle husholdningsvaskemidler plasket I øyet å aerosolsprayer som kommer inn i øynene til noe mer skadelig som bensin eller syre kastet i øynene. Det er viktig å skylle ut så mye av den kjemiske som mulig fra øyet ved hjelp av prosedyren skisserer i trinn 2 ovenfor. Deretter kontakte en lege (fortrinnsvis er en opthamologist) med en gang; følge videre instruksjoner som hun skisserer.

Søk profesjonell behandling for brannskader på øynene forårsaket av flammer, kjemikalier, etsende røyk, varm luft eller damp, sollys eller tanning lamper eller andre kilder.

Søk profesjonell behandling for eventuelle flenger eller punkteringer for øyet. I mellomtiden, beskytte øyet ved å dekke den med en patch eller cup tapet på plass.

Hint

  • Holde noen bandasjer rundt øyet rent og tørt.
  • Bruk en klut mellom bandasjer og kalde omslag.
  • Kontakt lege med en gang for alle typer infeksjon mistenkes.
  • Beskytt øynene mot solbrenthet ved å bære riktig type solbriller.
  • Aldri gni øynene som du kan føre dem videre skade.
  • Ikke legg trykk på øyet, spesielt hvis det allerede har lidd skade.
  • Ikke prøv å fjerne trengende fremmedlegemer fra øyet selv.
  • Kontakt lege umiddelbart hvis øyet kommer ut av stikkontakten, delvis eller fullstendig blindhet oppstår, sterke smerter oppstår, blir tåkesyn eller endret, eller en ekstremt stor objekt kutt i eller hytter i øyet.
  • Ikke bruk kjemiske kalde omslag rundt eller på øyet området.
  • Hvis blødningen oppstår i øyet, ikke ta aspirin eller ibuprofen som de inneholder ingredienser som fortynner blodet og kan gjøre blødning verre.