Digidexo.com

Hvordan å bytte til en rå diett

Hvordan å bytte til en rå diett


Den rå mat diett er en trend som revolusjonerer helsen til mange som vedta det, som Jackie Adams for CNN viser i sin artikkel som dokumenterer en kvinne som mistet mer enn halvparten av hennes totale vekt ved å gjøre bytte til rå. Velger å gå rå er en personlig avgjørelse en person må gjøre basert på ulike livsstilsfaktorer, men gjør selve bryteren til en rå diett tar litt planlegging og disiplin --- sammen med en liten bit av kjøkkenet sletting.

Bruksanvisning

•  Møte med en kostholdsekspert. I Adams 'artikkel, anbefaler registrert kostholdsekspert Andrea Giancoli at de bytter til en helt rå diett bør møtes med en kostholdsekspert for å utvikle en spiseplan som tillater dem å få alle de næringsstoffene nødvendig. Hun sier at dette er viktig fordi rå foodists og veganere har en høyere risiko for mangel på næringsstoffer i jern, sink, vitamin B12 og omega-3 fettsyrer, som finnes i mange dyreprodukter og fisk.

Kontroller bryteren. Selv rå foodist og forfatter Angie Stokes stater i Adams 'artikkel at hun byttet til rå mat i utgangspunktet over natten, anbefaler hun at de som ønsker å gjøre overgangen gjør det sakte. Hun sier til å begynne å spise omtrent 50 prosent rå og 50 prosent kokt først, og deretter gå derfra. Men hvis du går cold turkey er mer din stil, fjern alle andre enn rå frukt, grønnsaker, tang, rosenkål, matvaregrupper spiret frø, hele korn, bønner, tørket frukt og nøtter fra kostholdet ditt.

Stock opp på ekstra næringsstoffer. En artikkel om rå mat ved WebMD gir American Dietetic Association retningslinjer for rå foodists og vegetarianere både når det gjelder å spise en rå eller vegansk kosthold og unngå ernæringsmessige mangler. Noen av anbefalingene inkludere får dobbelt så mye jern som ikke-vegetarianere fra matvarer som mandler, belgfrukter, cashewnøtter og tofu. De anbefaler også å spise åtte porsjoner per dag av matvarer rike på kalsium for eksempel soyabønner, bok choy, kål, fiken og tempeh. For å få nok vitamin B12, anbefaler ADA spise befestet soya melk, frokostblandinger og ernæringsmessige gjær eller ta en vitamin. For å få nok omega-3 fettsyrer, foreslår ADA ta et supplement samt spise valnøtter, linfrø, rapsolje og soyaolje.

Invester i en high-powered blender og en dehydrator. Den rå mat diett forbyr matlaging noe mat på en høyere temperatur enn 115-118 grader Fahrenheit. Fordi de fleste ovner ikke har en innstilling som lave, mange rå foodists investere i dehydrators å gjøre en rekke rå-mat oppskrifter. En annen felles kjøkken verktøy som brukes av mange rå foodists er en high-powered blender, i stand til å lage puré nøtter i kremet, smør lignende teksturer.

Kjøp en rå-mat kokebok. Den rå mat er sammensatt av mer enn bare frukt og grønnsaker. Raw-food oppskrifter inkluderer alt fra rå lasagnas til rå cheesecakes. Kjøpe en kokebok vil gi deg flere alternativer fordi rå frukt, nøtter og grønnsaker bare gå så langt på egenhånd.