Digidexo.com

Hvordan å bekjempe frykt og angst

Hvordan å bekjempe frykt og angst


Frykt og angst brukes ofte om hverandre, men de er faktisk to forskjellige ting. Frykt er et svar på en klar, fast, iblant livsfare. Angst er en følelse av frykt eller pågripelse ofte uten reell eller åpenbar forklaring. Frykt kan være gunstig fordi det får deg til å reagere på fare. Angst er sjelden gunstig fordi det oppstår vanligvis når det ikke er noen fare for å reagere på. Her er hvordan å bekjempe problemer med både frykt og angst.

Bruksanvisning

Distraher deg selv fra bekymring og angst ved å ta tid ut. Gjøre noe for å hjelpe deg fysisk slappe av, for eksempel å ta en spasertur eller et bad, eller sitte ned og nipper til en kopp urtete. Tillate kroppen å roe ned. Angst er ofte ledsaget av svette håndflater, økt puls og muskelspenninger. Tving deg selv til å slappe av før de fysiske symptomene avta.

Spør deg selv hva som er det verste som kan skje om situasjonen du føler engstelig av. For eksempel, hvis din angst er i løpet gå et sted du aldri har gått før, og du er engstelig over kjøring der alene, er det verste som sannsynligvis kunne skje at du blir borte.

Bestem hva du ville gjøre hvis worst case scenario kommer om. Ved å bruke eksempelet ovenfor, tenk på hva du ville gjort hvis du ble borte. Du kan bære et kart slik at du kan finne ut hvor du gikk galt, stopp etter veien, eller ringe noen for å be dem om å hjelpe deg å finne din rute. Deretter forberede for at worst case scenario ved å forberede kartet ditt, lader din mobiltelefon eller gjøre hva du trenger å gjøre for å være forberedt. Føler forberedt kan bidra til at du føler deg mer kontroll over situasjonen.

utsette deg selv for frykten. For eksempel, hvis du føler deg engstelig hver gang du kjører et nytt sted, øke antall ganger du kommer inn i bilen og kjøre til en ny destinasjon. Jo mer du står overfor frykt, jo mindre du føler angst når du er i den situasjonen.

klippe deg litt slakk. Ofte mennesker som opplever angst er perfeksjonister. Angst sentre rundt ikke er i stand til å gjøre ting perfekt. Akseptere det faktum at du er menneske og noen ganger gjør feil. Realisere dine egne begrensninger og ikke forvent deg å gjøre mer enn du kan godt gjøre.

Bruk visualisering når du opplever angst. Velge et sted som du føler deg mest avslappet og komfortabel i, for eksempel liggende i sengen, gå på en strand eller sitter under et tre. Når du føler angst vokser, lukk øynene og visualisere deg selv i en komfortabel plass til den fysiske tegn på angst opphøre.

Snakk om din frykt og angst til en venn eller et familiemedlem som du føler deg trygg snakker med. Hvis du ikke har noen i livet ditt som du er komfortabel å diskutere din angst med, søke profesjonell rådgivning for å arbeide gjennom angst.