Digidexo.com

Naturlige behandlinger for symptomer på ADHD

Selv om voksen ADHD ikke kan kureres, kan symptomene behandles. I hvilken grad en persons liv hemmes av ADHD avhenger av hvor godt behandlingen hans plan er å ta opp sine individuelle symptomer. En pasient med ADHD kan være foreskrevet en medisin som Ritalin, men nye bevis støtter ideen om at det å bruke naturlige behandlinger kan utfylle effekten av medisinering.

ADHD Coaching

Coaching kan være en svært nyttig måte for en voksen med ADHD til å ta opp noen av hans mest frustrerende symptomer. For eksempel ved å holde kontakt med en coach, kan noen med ADHD lære ferdigheter for å hjelpe ham til å håndtere relasjoner og organisere en tidsplan. Han kan også lære å sette konkrete langsiktige mål og kontinuerlig bli oppmuntret til å nå dem med hell.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi (CBT) hjelper en voksen med ADHD til adresse atferd og tankesett som har forårsaket forverring i hans liv. For eksempel kan en voksen person som har hatt befatning med ADHD i lang tid blitt pessimistisk om hans fremtid og mister mye selvtillit. Dette pessimisme og mangel på selvtillit kan til slutt føre til et mindre produktivt liv, og den negative syklusen er foreviget. CBT kan bringe dette til en persons oppmerksomhet og gi nyttige livsstil og tankesett tips for å bryte syklusen. CBT er ennå ikke vist seg å være en behandling som er vellykket i seg selv (uten hjelp av ADHD medikamenter). Men en studie utført ved Massachusetts General Hospital i Boston konkluderte med at pasienter som kombinert medikamentell behandling og CBT opplevde færre ADHD symptomer enn pasienter som bare tok ADHD-medisiner.

Trening

Ifølge Healtalk.com, trening bidrar til å øke tre nevrotransmittere - dopamin, serotonin og noradrenalin - som ofte anses å være på lave nivåer hos personer med ADHD. Det reduserer også følelser av stress og øker følelsen av velvære ved å øke mengden av endorfiner som er utgitt av hypofysen. Å bli en tri-utøveren ikke er viktig for å få de positive effektene av trening. Ganske enkelt å få 30 minutter med trening (gange teller) annenhver dag kan være nok til naturlig lindre voksne ADHD symptomer. Gjør en øvelse som innebærer å betale oppmerksomhet til bestemte bevegelser (tai chi eller trykk dans, for eksempel) kan være spesielt gunstig for noen som har tankene ofte har problemer med å fokusere.

Komplementær og alternativ medisin

Annonsører fremme et bredt utvalg av alternative behandlinger for ADHD. Noen av dem er: bio-feedback, urtemedisin, homøopati, jerntilskudd, gjær og lavkaloridietter. Disse rensemetodene er ikke nødvendigvis skadelig. Noen har kanskje selv vært brukt og anekdotisk støttet i lang tid. Men fordi de ikke har blitt vitenskapelig bevist å bekjempe voksne ADHD symptomer, leger råder ikke pasientene å bruke dem som primær form for behandling.

Advarsel

Selv en kombinasjon av trening og terapi kan ikke med hell å behandle en voksen med ADHD hvis disse behandlingene ikke er brukt i forbindelse med riktige medisiner. Siden hver person med ADHD opplever unike symptomer, krever han en individuell behandlingsplan som kan kun forskrives av lege.