Digidexo.com

Blære Lekkasje på grunn av prostatakreft kirurgi

En av de vanligste kreftformene hos menn i USA er prostatakreft. En pasient med prostatakreft kan ikke ha noen fremherskende symptomer innledning; men som kreft utvikler seg, er den tidligste symptom en hindring i den nedre urinveier. En behandling for prostata kreft er kirurgi. Men mange menn opplever en bivirkning av prostatakirurgi, som er inkontinens.

Inkontinens

Mange menn opplever inkontinens etter at de har prostata kirurgi. Dette kan inkludere prostata kirurgi som radikal prostatektomi. Inkontinens er den manglende evne til å kontrollere passasje av urin spesielt etter eller i løpet av fysisk aktivitet. De ulike typer inkontinens kan omfatte dråper urin som passerer gjennom blæren og urgeinkontinens, noe som kan føre til et presserende behov for å urinere og lekkasje før badet er nådd. Stressinkontinens er forårsaket når bekken musklene svekkes og urinlekkasje oppstår selv om mannen nyser.

Stress inkontinens

Den vanligste formen for inkontinens menn opplever etter prostata kirurgi er stressinkontinens. Under prostata kirurgi, kan lukkemuskelen bli skadet, og dette kan føre til at lukkemuskelen til å bli svekket, forårsaker lekkasje når under stressende forhold som fysisk aktivitet.

Midlertidig tilstand

I de fleste menn, inkontinens etter prostata kirurgi er en midlertidig tilstand. Dette kan være forårsaket av kateter irritasjon eller ved svakhet eller skade på lukkemuskelen. Tilstanden kan vare fra to uker til seks til åtte måneder og intensiteten av den tilstand varierer fra individ til individ.

Behandling

Hvis inkontinens utvikler seg etter prostatakreft kirurgi, bør pasienten informere sin lege. Mange menn føler seg flau og ikke klarer å få hjelp. Dette er imidlertid en ganske vanlig tilstand som kan behandles. Avhengig av pasienten, kan legen anbefale øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen eller kan foreskrive medisiner som bidrar til å kontrollere inkontinens. I alvorlige forhold, kan behandlinger som Proact, injectables eller en kunstig urin sphincter anbefales.

Proact

Proact er den nyeste formen for kirurgi som hjelper behandle stressinkontinens. Denne behandlingen er for øyeblikket kun tilgjengelig utenfor USA. Proact er en enhet bestående av to ballonger. Disse er implantert under området hvor prostatakirurgi fant sted. Disse ballonger bidra til å forhindre lekkasje av urin. Presset fra ballongene forhindrer lekkasje under fysisk aktivitet. Enheten er enkel å feste seg og legen kan fjerne enheten eller blåse opp og tømme det som er nødvendig.

Livsstil

Visse livsstil atferd forverre inkontinens, og hvis disse er kontrollert, kan alvorlighetsgraden av lidelsen bli redusert. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til røyking (forårsaker hoste som kan føre til lekkasje og blære irritasjon); alkohol og koffein bør være begrenset, som begge stimulerer blæren; kontroll av vekt og blodsukker, som både årsak blære irritasjon; og øke fiber i kosten.

Øvelse Regime

Trening kan bidra til å styrke bekkenmusklene og gjenopprette kontroll over blæren muskler. Disse øvelsene er kalt Kegel øvelser. Blæren må være trent til å kontrollere passasjen av urin. Gå på do på en tidsplan uavhengig av behovet for å gå. Denne planen bør regelmessig økt med 30 minutter til du er i stand til å urinere hver tredje til fjerde time. Kegel øvelser må utføres i fem minutter minst tre ganger om dagen hvor du kontrakt og slappe av i bekkenmuskulaturen hvert tiende sekund eller ved ti-sekunders intervaller.