Digidexo.com

Hvordan behandle influensa når gravid

Hvordan behandle influensa når gravid


Å få influensa i løpet av svangerskapet kan være en vanlig foreteelse. Mange gravide kvinner har svekket immunforsvar som gjør dem mer utsatt for virus. Du må behandle influensa annerledes når du er gravid fordi du er begrenset hva medisiner du har lov til å ta.

Bruksanvisning

•  Ring legen din med en gang. Hvis du mistenker at du har influensa, la legen få vite, slik at han kan gi deg råd om hvilke behandlinger er sikker for bruk. Fortell ham dine symptomer og din temperatur.

Drikk rikelig med væske. Siden du kanskje ikke føler deg sulten, trenger du å drikke så mye vann som mulig. Dette holder både deg og babyen din frisk under sykdom.

Få rikelig hvile. Legg deg ned ofte og ta hyppige naps til du begynner å føle deg bedre.

Bruk damp for å tømme ut en tett nese. En luftfukter eller varm komprimere kan brukes under graviditet for å rense bihulene.

Ta noen medisiner som er godkjent av legen din. Hvis du er gravid, er det flere over-the-counter medisiner som leger vanligvis gjør. De omfatter sinus decongestants, visse hostemiksturer og paracetamol.

Hint

  • For å beskytte deg mot influensa mens gravid, ta forholdsregler. Hold deg unna folk som er syke og vask hendene ofte.
  • Hvis du ikke er sulten, bør du prøve å spise minst flere små måltider. Må oppfylles barnets ernæringsmessige behov. De fleste influensa lider feste med toast og kjeks hvis magen er urolig.