Digidexo.com

Hvordan å holde en Nose Clear

Hvordan å holde en Nose Clear


Det kan være utfordrende i vintermånedene for å holde seg frisk med influensasesongen i full gang. Våren og høsten også utgjøre en trussel som allergi kan føre til forkjølelsesliknende symptomer. Holde nesegangene klart er et felles mål. Ikke bare vil du puste lettere, vil du også eliminere biprodukter av sinus drenering, for eksempel sår hals og lunger. Noen metoder er proaktive og andre er reaktive, men de alle fremme komfort og bedre helse.

Bruksanvisning

•  Bruk et antihistamin. Dette er mer av en forebyggende teknikk, som ideen er å stoppe nysing og rennende nese før det tetter nesegangene. Disse fungerer ved å blokkere dine histamin receptor områder. I hovedsak, de forteller kroppen din at allergenet som gjør du nyser er OK, og det er ingen grunn til å tvinge den ut. Det er mange over-the-counter samt reseptbelagte antihistaminer på markedet. De er mest effektive når de tas med regularitet, selv uten umiddelbare symptomer, ifølge WebMD.com.

Bruk decongestants, og eksperimentere for å finne ut hva som fungerer for deg. De reduserer hevelser og forbedre luftstrømmen gjennom nesen, men de har motsatt effekt av antihistaminer i at de holder deg våken.

Opt for en nesespray. De er sammenlignbare med histaminer med effektiviteten, men uten så mange bivirkninger. Dette er fordi mange av dem bruker steroider, som effektivt reduserer betennelse i nesehulene. De kommer i antihistamin og slimhinneavsvellende varianter, avhengig av hva som feiler deg. De bør imidlertid ikke brukes i mer enn tre dager fordi dette faktisk kan øke lunger, ifølge WebMD.com.

Kjøp en neti pott. Det er en tekanne-formet enhet som fungerer ved å skylle nesegangene og tynning ut slim med saltvann. Det har lenge vært et fast innslag i Øst-medisin, og det er stadig mer populært i USA, melder WebMD.com. Sørg for at du er komfortabel med å helle væske inn i nesen, da dette er hvordan saltlake er brukt. Bivirkninger er minimal, med om lag 10 prosent av brukerne som opplever mild nasal svie eller irritasjon.

Hint

  • Som med alle medisiner, lese alle advarsler og vet hva du er allergisk mot før du tar medisinen.