Digidexo.com

Hvordan endre en Post-Op Sår Dressing

Post-op sårpleie er avgjørende for en vellykket utvinning fra kirurgi. Såret er en inngangsport til kroppen din, og du må beskytte det veldig forsiktig for å unngå smitte. Tar godt vare på såret kan også minimere arret. Dressinger skaper en barriere mot bakterier fra utsiden. Når hjem fra kirurgi, må du endre din dressing hver en til to dager, som instruert av legen. Opprettholde den ytterste sterilitet mens du gjør det er det beste alternativet for en rask utvinning.

Bruksanvisning

•  Ta ut den gamle dressing. Vask hendene grundig med antibakteriell såpe for å fjerne bakterier. Løft et hjørne av bandasjen og peal det bort nøye. Kast den brukte dressing inn i en plastpose. Vask hendene igjen.

Rengjør såret. Skyll såret med vann fra springen og såpe eller et sår cleanser å skylle ut rusk. Bruk gasbind, tørke fra midten av såret på utsiden, for å rydde videre. Hver gang du tørke såret, bruk et nytt stykke gasbind. Kast den brukte gasbind inn i en plastpose.

Inspiser såret. Mindre hevelse og blåmerker er vanlig og bør avta etter 3-4 dager. Overdreven blødning som ikke stopper etter 20 minutter av fast trykk er unormal og du bør kontakte legen din umiddelbart. Se også etter tegn på infeksjon inkludert grønn eller gult puss, rødhet rundt sår og en dårlig lukt kommer fra såret. Kontakt legen din hvis du tror du har en infeksjon, som det vil forsinke helbredelsesprosessen.

Påfør en ny dressing. Hold bare i kantene av bandasjen og legg den direkte over såret, tetting av. Vask hendene igjen.