Digidexo.com

Effekten av stråling i odontologi

Effekten av stråling i odontologi


Vanligvis, i henhold til University of North Carolina School of Dentistry, effekter av stråling er minimal. Mengden av ionisert stråling måles i Rems. Dette bestemmer den biologiske effekt av mottakelsen av ionisert stråling. En millirem er en tusendel av en rem og en person som mottar stråling tillates opp til 100 millirem stråling per år. Dental røntgen administrere ca 1 millirem per eksponering.

Historie

Ifølge Colgate World of Care, ble prosessen med å ta røntgenbilder først oppdaget av fysikeren Wilhelm roentgen i 1895. Han ble motivert av glødende katode rør og ble nysgjerrig på hvilke muligheter de kan produsere. Han fant at når vist på en fast del av det produserte legemet evnen til å se benstrukturen innen når overfor en fluorescerende skjerm. Han merket strålene med "X" er at i matematisk terminologien "X" definerer noe som ikke er kjent.

Funksjon

Formålet for dentale røntgenbildene er å bestemme strukturen av pasientens munn og finne feil i tennene og kjeven hvis tilstede. Dental radiografer også kjent som x-stråler hjelpe tannlegen i å oppdage forfallet som kanskje ikke er til stede for det blotte øye, og gjemt i mellom tennene. Det kan også være underliggende forråtnelse under tannkjøttet. X-stråler også hjelpe tannlegen finne noen bentap eller nerve skade på tann.

Typer

Det finnes to typer dental røntgen: Intraoral og extra. Intraorale røntgen ta bilder fra innsiden av munnen. Ekstra- røntgen tar bilder fra utenfor munnen og hodet. Intraorale røntgenbilder kan ta bilder av bare én tann og rot eller hele munnen inkludert kjeven. Ekstra- x-stråler kan ta bilder av hele hodet og kjeven inkludert tenner og røtter. Intraorale røntgenbilder i hovedsak fokusere på tennene og kjeven under ekstra- røntgenbilder i hovedsak fokus på vekst og utvikling i kjeven og kraniet.

Effekter

Enhver form for stråling kan til slutt føre til celleskade. Hva bestemmer mengden av skade er den dose av stråling mottatt. Stråling som brukes i tannlege påføres i minimale mengder, og hvis det brukes med omhu i stedet for overdrevent det ikke vil føre til en høy grad av skade. Pass alltid på at når du mottar en dental røntgenbilde medarbeider legger en beskyttende bly forkle på deg til å beskytte kroppen fra å bli utsatt unødvendig for stråling.

Forebygging / løsning

Forholdsregler som lav x-ray dose praktiseres å bidra til å redusere effektene av stråling. Filmholdere er også nyttig i å forsikre nøyaktig plassering av filmen slik at mindre gjenta røntgenbilder må man ta høyde for slipping eller bevegelse fra å bli holdt av fingrene.