Digidexo.com

Den beste måten å filtrere vann

Den beste måten å filtrere vann


Jakten på rent vann, fri for sykdommer og forurenser, er en hastesak i mange deler av verden. Den svevende bruk av flaskevann i USA indikerer offentlig uro om kvaliteten på drikkevannet som er mest uberettiget. Kommunale vannsystemer opprettholde kvalitet filtrering standarder og test hele tiden. Men mange typer hjem vann filtre er tilgjengelige.

Bruksanvisning

Personlig vannforsyning

•  Være sikkerhetsbevisste med vann fra en brønn eller annen kilde ikke er en del av et kommunalt system. Det bør bli testet for elementer og organismer som for eksempel klor, bly, arsen eller andre spesifikke forurensninger som trenger fjerning. Den beste hjemmesystemet er en filtreringsenhet som er installert i vannlinjen som fjerner uønskede mineraler og andre forurensninger før vannet passerer gjennom huset.

Innse at de beste og mest effektive filtreringsmetoder er svært avhengig av hva som må fjernes, til evnen til den påtenkte brukeren betjene filtreringssystem og dets relative kostnader og tilgjengelighet. Å ha en god vann filer på hånden hjelper ikke hvis eieren ikke kan betjene den.

Anta at vann fra bekker, innsjøer og dammer trenger filtrering (etter en bærbar vann filter, ved hjelp av jodtabletter eller ved å koke vann før du bruker). En bærbar vann filter bør bære en godkjent etikett fra et anerkjent laboratorium og har en absolutt porestørrelse på 0,2 mikron. Filtrering enheter bør ha et minimum av 99,99 prosent rente av desinfeksjon. Utendørs forsyne butikkene er en god kilde til informasjon.

Public Water Filtration

Sjekk standarder for filtrering effektiviteten dersom det er tvil om vannkvalitet. De ble etablert av offentlige og private organisasjoner, inkludert Centers for Disease Control, Verdens helseorganisasjon, Environmental Protection Agency og National Sanitation Foundation. Din lokale helsestasjon er en kilde for informasjon.

Forvent vann fra springen som passerer gjennom en amerikansk kommunale systemet for å være trygt å drikke, men lære hva filtrering metoder brukes i ditt område. Tampa, Florida, gjør saltvann drikkevann med en omvendt osmose prosess som fjerner salt og renser vann. Chicago, Illinois, gir opp til 2 milliarder liter Lake Michigan vann om dagen ved filtrering gjennom senger av lagdelt sand og grus. New York filtrerer bare for partikler fordi dens vannkilde holder seg under minimumsnivåer for forurensninger som krever ytterligere filtrering.

Vær forberedt på å handle dersom filtrerings infrastruktur blir forstyrret av naturkatastrofer eller terrorvirksomhet. Jordskjelvet i Haiti forurenset nesten alle vannkilder og skapte et stort behov for filtre som var enkel å sette opp og bruke, billig og lett å distribuere. Firmaet Hydration Teknologi Innovations sendte tusenvis av engangs vann filtrering poser som kunne produsere 12 gram av drikkevann fra en hvilken som helst kilde.

Kok hvor vannkvaliteten er i tvil. Som en siste utvei, lage hull i bunnen av en kan, legg et lag med grus i bunnen toppet av flere inches av sand. Strain vann gjennom en filterduk i boksen og samle filtrert vann i en beholder nedenfor.

Tips og advarsler

  • Hvis du ønsker å legge til ekstra filtrering, er et godt første skritt en vannfiltrerings pitcher, tilgjengelig i mange ulike butikker.