Digidexo.com

Venepunksjon Protokoller

Venepunksjon Protokoller


Venepunksjon, også kjent som venupuncture, er definert som innsamling av blod fra en vene, vanligvis på anticubital stedet på en arm, ifølge MedlinePlus, en nettside av det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health. Prosedyren er oftest utført av helsearbeidere til å samle inn en prøve av pasientens blod for testing. Helsepersonell som trenger å utføre venepunksjon bør gjøre seg grundig kjent med prosedyren før du prøver det på en pasient. Den "Phlebotomy tekniker Specialist" lærebok av Kathryn A. Kalanick beskriver hele protokollen for venepunksjon.

Forbereder Utstyr

Den første delen av vellykket utføre venepunksjon er å sikre at du har alt utstyret ditt forberedt før du starter. Prosedyren krever en steril nål, steril sprøyte eller Vacutainer system, tourniquet, vatt, antiseptisk bomullspinne, sharps bin og stikker gips eller tape.

Finne en Vein

The tourniquet er brukt like over albuen og bare stramt nok til å hindre deg fra å sette inn en finger under. Kors bør ikke brukes i mer enn ett minutt om gangen, og bør ikke brukes over et åpent sår. Når den tilstrammende er på, bør den venøse retur begrense tilstrekkelig til å tillate identifisering av en egnet vene for å trekke blodprøven. Tips av indeksen og midtre fingrene kan brukes til å palpere området for å finne en blodåre. Du må kanskje be pasienten om å lage en knyttneve å gjøre venen mer fremtredende.

Klargjøre området

Forberedelse av området på og rundt ligger vene innebærer grundig rensing og sterilisering det med en alkohol eller povidonjodid vattpinne, rengjøring fra sentrum mot periferi. Når renset, er nettstedet ikke rørt. Den dominerende hånd holder sprøyten, hviler på fingertuppene med tommelen på toppen. Det er viktig å sikre at sprøyten fungerer. Deretter kan du bruke tommelen på den ledige hånden til å trekke huden under venepunksjon området mot deg. Dette gjør at du kan holde venen stram og er spesielt viktig med eldre pasienter.

Tegning Blood

Den koniske eller skrånende åpning, av nålen må plasseres slik at den vender oppover. Pasienten bør advares om at han vil føle en skarp ripe eller skarpe stikk. Nålen må føres inn gjennom huden og inn i venen i en vinkel på omtrent 30 grader for å hindre oppriving av blodkaret. Entry bør stoppes når trykket kan bli følt å vike. Dette indikerer at hulrommet i beholderen er nådd. Det bør være mulig på dette tidspunkt å se blod gå inn i tuppen av sprøyten dersom nålen ble plassert fullstendig. Den hånd fri for å holde nålen skal brukes til å trekke tilbake på sprøyten, eller for å plassere de Vacutainer-rør inn i systemet.

Avslutte Prosedyre

Etter at blodprøven er tatt, er tourniquet utgitt. Nålen bør trekkes tilbake og en bomullsvegg ballen plasseres umiddelbart på nettstedet. En liten mengde trykk kan trenge å bli brukt for å stoppe blødning. Prøven trukket kan tømmes inn i prøverør. Må kastes nålen umiddelbart i spisse gjenstander bin. Prøvene er merket ved sengen med de riktige pasientopplysninger. Tape eller en liten heftplaster blir brukt til å feste vatt på plass i minst 30 minutter etter inngrepet.

Lettelser Pain

Mange pasienter opplever prosessen med venepunksjon ganske traumatisk. Lippincott Williams & Wilkins 'lærebok "sykepleieprosedyrer og protokoller" antyder at dette problemet kan lindres ved å redusere smertene pasienten føler mens under prosedyren. Transdermal anestesi krem ​​inneholdende lidokain og prilokain, slik som EMLA krem, kan påføres på ren, tørr hud for å tilveiebringe lokal anestesi i løpet av venepunksjons ca 60 minutter før prosedyren. Bedøvelsen varer opptil tre timer.