Digidexo.com

Rabdomyolyse Pasientinformasjon

Rabdomyolyse er en tilstand der muskel fiber bryte ned i et stoff som kalles myoglobin. Fordi myoglobin har en giftig effekt på nyrene, utgjør rabdomyolyse en rekke alvorlige helserisiko hvis venstre ubehandlet.

Årsaker

Rabdomyolyse kan være forårsaket av noe som skader musklene, inkludert kronisk alkoholmisbruk, skader som fører til at musklene til å bli knust, heteslag, blodpropp, fosfatmangel, kramper, ekstrem anstrengelse som å løpe en maraton, overdoser på ulovlige stoffer som heroin eller kokain og statin narkotika brukes til å senke høye kolesterolverdier.

Symptomer

Vanlige symptomer på rabdomyolyse inkluderer mørk rød eller brun urin, svakhet, muskelstivhet eller smerter og ømhet i musklene til å røre. Andre mulige symptomer inkluderer kramper, vektøkning og leddsmerter.

Risiko

De mest alvorlige risikoene forbundet med rabdomyolyse er plutselig nyresvikt eller permanent skade på strukturer i nyrene som fjerner avfall fra blodet.

Behandling

Leger begynne behandlingen for rabdomyolyse ved å administrere store mengder væske intravenøst ​​sammen med vanndrivende medisiner, melder det amerikanske National Library of Medicine. Hvis nyresvikt har skjedd, kan dialyse også anvendes.

Prognose

Pasienter med milde tilfeller av rabdomyolyse som får rask behandling vanligvis er i stand til å vende tilbake til arbeid og andre aktiviteter i løpet av noen uker til en måned, melder det amerikanske National Library of Medicine. De som lider permanent nyreskade kan kreve dialyse for resten av deres liv og vil aldri fullt igjen fra tilstanden.

Forebygging

Etter trening eller enhver hendelse som kan skade musklene dine for eksempel en ulykke, pass på å drikke rikelig med væske for å forhindre rabdomyolyse, tyder det amerikanske National Library of Medicine.