Digidexo.com

Bivirkninger av Cephalexin

Cefalexin er en cefalosporinantibiotikum foreskrevet for å behandle bakterielle infeksjoner, for eksempel lungebetennelse, urinveiene og ørebetennelser. Cefalosporin-antibiotika er lik penicillin og bære muligheten for en rekke bivirkninger, hvorav noen er sjelden, men alvorlig.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med cefalexin inkluderer urolig mage eller kvalme. Dette kan unngås ved å ta medisinen med mat eller melk.

Tilleggseffekter Side

Andre cefalexin bivirkninger er diaré, svimmelhet, hodepine og mild hudutslett. Ikke alle tar cefalexin vil oppleve disse bivirkningene; Hvis du er en av de menneskene som opplever noen av de nevnte symptomene, snakk med legen din om eventuelle over-the-counter produkter du kan ta for å lindre bivirkninger.

Allergiske Reaksjoner

De som er allergiske mot penicillin kan også ha en allergisk reaksjon på cefalexin. Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer: alvorlig utslett, elveblest, pustevansker eller svelge, og hals eller hevelse i ansiktet.

Alvorlige bivirkninger

Ekstra alvorlig, men sjeldne, bivirkninger inkluderer: hals eller munnsår, sår hals, alvorlig diaré, uforklarlige blødninger eller blåmerker, og vaginal infeksjon.

Legemiddelinteraksjoner

Cefalexin kan samhandle med andre legemidler, inkludert aminoglykosider, metformin og probenecid. Den kan også redusere effektiviteten av en vaksine tyfus, dersom vaksinen blir administrert, mens personen tar cefalexin.